NS: Prijave za subvencije u privatnim vrtićima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2017, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Prijave za subvencije u privatnim vrtićima

Od 1. avgusta do 30. novembra roditelji, staratelji i hranitelji, koji su ostvarili pravo na subvencionisanje boravka dece u privatnim vrtićima u Novom Sadu, mogu da podnesu zahtev za finansijsku podršku, za period septembar -– decembar 2017. godine.

Finansijsku podršku roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva, počev od 1. septembra 2017. godine.

"Mesečni iznos finansijske podrške utvrđuje se po detetu prema vrsti boravka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i to 10.000 dinara za celodnevni boravak uzrasta od šest meseci do tri godine, 8.000 dinara za celodnevni boravak uzrasta od tri do sedam godina, 3.200 dinara za poludnevni boravak sa užinom i 2.800,00 dinara za poludnevni boravak bez užine", navodi se u saopštenju Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu.

Dodaju da se pomoć pruža licu pod uslovom da je državljanin Republike Srbije, da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, odnosno boravište ako je raseljeno lice sa Kosova i Metohije, i da u momentu podnošenja zahteva ne može da upiše dete u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo".

Zahtevi za finansijsku podršku podnosese Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, putem pisarnice Gradske uprave za opšte poslove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.