NS: Pomoć deci sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2016, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Pomoć deci sa invaliditetom

Novi Sad je danas bio deo globalnog humanitarnog projekta prikupljanja pomoći i ukazivanja na probleme ugroženih grupacija koje, nažalost, gotovo svako društvo ima. U akciji "One world, one sky", plavi baloni pušteni ka nebu skrenuli su pažnju na probleme koje imaju roditelji dece kojima je potrebna dodatna podrška.

U Srbiji je za globalnu humanitarnu akciju "One world, one sky" odabran Novi Sad i njegovo udruženje "Sreća" koje pomaže deci sa invaliditetom.

Osim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prilike za novčane donacije, kišni dan koji je okupio nekoliko desetina građana, bio je prilika da se skrene pažnja na glavni zahtev tog udruženja – donošenje zakona po kojem bi roditelj dobio status negovatelja.

"I sama dijagnoza, sto posto ometenost vam dovoljno govori o tome da su te osobe totalno onesposobljene za dalji život. Mi kao roditelji smo, nažalost, i terapeuti i pravnici i to su deca kojima je zaista neophodna tuđa pomoć i nega, u pravom smislu reči", kaže Sandra Ivanković, predsednica udruženja "Sreća".

"U Novom Sadu je to bio izbor, da napomen da se manifestacija održava i u Nemačkoj, Rusiji, Ukrajini, Rumuniji, Moldaviji i Bosni i da suštinski svaka zajednica bira nekoga kome će dodeliti novac i na koga će skrenuti pažnju", kaže Sava Nikić, jedan od organizatora akcije.

U akciji doniranja okupilo se više preduzeća i pojedinaca, a simbolici događaja doprineli su plavi baloni mira i tolerancije koji su istovremeno pušteni ka nebu u sedam zemalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.