NS: Javne česme bez vode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2016, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Javne česme bez vode

Početak letnje sezone u gradu obeležio je nestanak vode na većini javnih česmi i bunara, što naročito teško podnose deca i stariji ljudi. I dok je prethodnih godina voda na ulicama bila dostupna već u aprilu, ove sezone to nije slučaj, kažu Novosađani.

Prema rečima sugrađana, suve javne gradske česme deo su svakodnevice onih koji u toku dana osveženje pokušavaju da pronađu na predviđenim punktovima za snabdevanje vodom.

I dok građani tvrde da je u gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << teško pronaći česmu koja radi, iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine navode da se svakodnevno vrše analize vode na više gradskih punktova.

"Reč je o česmama koje su na pijacama, trgovima, mestima gde se ljudi okupljaju, na kupalištu "Štrand". Zdravstvena ispravnost vode iz javnih česmi je gotovo stoprocentna. Što se tiče javnih bunara, oni su najčešće mikrobiološki ispravni, ali hemijski nisu, pa ih stoga ne preporučujemo za piće", kaže Dr Emil Živadinović, specijalista higijene, Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U toku jučerašnjeg dana, naša ekipa se uverila u reči Novosađana. Ustanovila je su bez vode dve česme na Novom naselju, jedna na Limanu i jedna na Bulevaru Oslobođenja. Kakva je situacija na ostalim lokacijama u gradu, kao i da li je u planu postavljanje novih česmi, do emitovanja priloga, iz Gradske kuće nismo dobili odgovor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.