NS: Izložba zvonika na Univerzitetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2017, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Izložba zvonika na Univerzitetu

Na Univerzitetu u Novom Sadu, otvorena je izložba zvonika. Autori su istraživali zvonike u Sloveniji, Austriji i Mađarskoj, a osim izložbe, objavili su i naučnu studiju o tom kulturnom blagu.

Izložba slovenačkih autora Boruta Juvaneca i Andreje Benko, posvećena je arhitekturi zvonika koji su nastajali van crkvenih poseda, na raskrsnicama gradova i sela, i privatnim zemljištima.

Pomalo zapostavljeni kao vid arhitekture, našli su svoje mesto u obimnim naučnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radovima, kojima je prethodila izložba.

Domaćin izložbe Arhitektonski fakultet u Novom Sadu, organizovao je i stručno vođenje kroz istoriju zvonika.

Izložba koja sagledava arhitektonsku dimenziju zvonika u Panoniji, objedinjuje graditeljsku prošlost Slovenije, Austrije i Mađarske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.