NOVOSAĐANI JURE GINISOV REKORD Čak 300 volontera pravi ogromni mozaik, a razlog je human

Izvor: Blic, 30.Sep.2017, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVOSAĐANI JURE GINISOV REKORD Čak 300 volontera pravi ogromni mozaik, a razlog je human

Na Trgu slobode u Novom Sadu u toku je pravljenje "Mozaika za Ginisa" sastavljenog od čepova, veličine 621 metar kvadratni.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa ministrom rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Republike Srbije Zoranom Đorđevićem prisustvovao pravljenju "Mozaika za Ginisa"

Akciju koju su podržali Fondacija "Novi Sad 2021" i Omladinska prestonica Evrope "Opens" iniciralo je Udruženje "Čepom do osmeha" koje je za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pet godina postojanja sakupilo čak 85 tona čepova i pomoglo više od 18 mališana sa invaliditetom.

- Ponosan sam što imamo ovakav grad i brojne prijatelje, što imamo snage da se pored svakodnevne borbe za boljim životom, posvetimo i onoj humanoj strani tog istog života. Učešćem u ovoj akciji pokazujemo da nismo zaboravili da budemo ljudi i da širimo empatiju, čemu učimo i naše najmlađe sugrađane - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Ministar Zoran Đorđević se zahvalio inicijatoru cele akcije Vanji Petković i svima koji učestvuju u toj akciji.

- Hvala što izgrađujete jednu bolju i humaniju Srbiju. Ovu jedinstvenu ideju humanosti ćemo svi mi, kako Vlada Srbije, tako i Vlada AP Vojvodine i Grad Novi Sad, slediti i postarati se da svojim radom doprinesemo očuvanju životne sredine naše zemlje, prvenstveno kroz jačanje ekološke svesti – rekao je ministar Đorđević.

Oko 300 volontera iz Niša, Novog Sada, Negotina, Aleksinca, Subotice, Sombora, Raške, Beograda i drugih gradova će mozaikom sa motivima grada, ekologije i zaštite životne sredine, u svet poslati sliku sa porukom o važnosti zaštite životne sredine.

Sklapanje mozaika trajaće do 17 sati, a snimak manifestacije u Novom Sadu biće prosleđen Ginisovoj komisiji.

Akcija "Čepom do osmeha" je nastala na inicijativu diplomirane ekološkinje i predsednice istoimene Humanitarno-ekološke organizacije Vanje Petković iz Novog Sada.

Cilj akcije je recikliranje čepova radi prikupljanja novca za kupovinu pomagala deci sa invaliditetom ili sa nekom smetnjom u razvoju, kako bi im se olakšala svakodnevica.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NOVOSAĐANI JURE GINISOV REKORD Čak 300 volontera napravilo ogromni mozaik, a razlog je human

Izvor: Blic, 30.Sep.2017

Na Trgu slobode u Novom Sadu napravljen je "Mozaika za Ginisa" sastavljenog od čepova, veličine 621 metar kvadratni...Sklapanje mozaika na Trgu slobode je trajalo od devet do 14 sati, a snimak manifestacije u Novom Sadu biće prosleđen Ginisovoj komisiji sa kojom je organizacija u kontaktu...Predsednica...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.