Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2012, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOPS nezadovoljan objedinjenom naplatom

NOVI SAD -

U novosadskom komunalnom preduzeću "Informatika" nastaviće sa praksom, da se na računima za komunalne usluge nalazi i mogućnost plaćanja osiguranja, uprkos tvrdnjama Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) da se na ovaj način krši nekoliko zakona. Predstavnici potrošača kažu da će se za pomoć obratiti i novom premijeru.

Račun za komunalne usluge na kojem je iskazan i iznos za osiguranje stana ili porodično osiguranje za predstavnike Nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizacije potrošača Srbije više je nego sporan.

Kako su nam rekli u organizaciji potrošača, na ovaj način krši se nekoliko zakona među kojima su Zakon o osiguranju, Zakon o obligacionim odnosima i Zakon o potrošačima.

"Potrošači nemaju mogućnost da plate samo osiguranje, jer recimo ukoliko nisu u mogućnosti da plate osnovni račun, mora im se dati mogućnost da plate samo osiguranje, jer su ugovori sa osiguranjem jedno, a za komunalne usluge sasvim nešto drugo. Takav način je nedopustiv o mi ćemo apelovati", kaže Mladen Alfirović iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije.

Na drugoj strani, u novosadskom komunalnom preduzeću "Informatika", kažu da potrošači mogu odvojeno da plaćaju osiguranje od ostalih komunalnih troškova i oni od dosadašnje prakse neće odustajati.

"JKP Informatika ne krši ni jedan zakon i mi niti osiguravamo niti prodajemo osiguranje, a saradnju sa osiguravajućim kućama realizujemo ugovorima o poslovnoj saradnji u skladu sa našim aktima", kaže Gordana Galešev iz "Informatike".

Prema najavama Alfirovića, sledeći korak NOPS-a je obraćanje nadležnim institucijama, ministarstvu finansija a verovatno i pismo premijeru, pošto je on najavio neke korake kada je u pitanju poslovanje finansijskih institucija.

Predstavnici osiguravajućih kuća, čije se ponude nalaze na računima za komunalne usluge, rekli su da će tokom sledeće nedelje imati više informacija o čitavom slučaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NOPS nezadovoljan objedinjenom naplatom

Izvor: Novine novosadske, 29.Jul.2012, 12:57

U novosadskom komunalnom preduzeću “Informatika” nastaviće sa praksom, da se na računima za komunalne usluge nalazi i mogućnost plaćanja osiguranja, uprkos tvrdnjama Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) da se na ovaj način krši nekoliko zakona. Predstavnici potrošača kažu da...

Nastavak na Novine novosadske...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.