NAJMASNIJE SELO U SRBIJI Na slaninijadi u Kačarevu od 18. do 21. februara 100 tona slanine

Izvor: Blic, 02.Feb.2016, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJMASNIJE SELO U SRBIJI Na slaninijadi u Kačarevu od 18. do 21. februara 100 tona slanine

U Kačarevu, blizu Pančeva, od 18. do 21. februara održaće se 29. slaninijada na kojoj će oko 300 proizvođača izložiti preko 100 tona slanine i ostalih mesnih proizvoda, najavljeno je danas.

Kako su kazali predstavnici Turističkog kluba Slaninijada, koji je otganizator te manifestacije, procene su da će Slaninijadu posetiti preko 100.000 ljubitelja slanine.

Tokom sva četiri dana u Kačarevu, koja će, kako naglašavaju organizatori od 18. do 21. februara biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << “najmasnije selo u Srbiji” biće organizovan i prateći kulturno zabavni program.

Pored tradicionalnog takmičenja u kategorijama za najbolju domaću, najbolju zanatsku i najbolju industrijsku slaninu, biće organizovana i takmičenja u topljenju slanine, spremanju svinjskog paprikaša, kao i slaninarskog pasulja.

Ove godine prema najavama organizatora biće dodeljene i diplome za najdeblju slaninu i za najbolju slaninu od mangulice.

Učesnici takmičenja za najbolju domaću slaninu, kako je danas najavljeno uzorke slanine u količini od 300 do 500 grama treba da dostave Turističkom društvu Slaninijada Kačarevo brzom poštom o trošku organizatora od danas do 18. februara u 10.00.

Na današnjoj konferenciji u Turističkoj organizaciji Srbije (TOS) je najavljeno da od 4. do 15. februara u Dolovu kod Pančeva Udruženje vinogradar i vinara “Sveti Trifun” organizuje 18. vinarijadu.

Na toj tradicionalnoj manifestaciji koja je postala jedan od simbola Dolova, kako je rečeno promovisaće se vinogradarstvo i vinarstvo, biće organizovano nekoliko stručnih predavanja, kao i ocenjivanje uzoraka mladih vina u četiri kategorije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.