NAGRADA ZA HEROJE Spasli utopljenicu, pa dobili besplatnu obuku za neplivače

Izvor: Blic, 28.Jul.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAGRADA ZA HEROJE Spasli utopljenicu, pa dobili besplatnu obuku za neplivače

Heroji iz Novog Sada Bahman Sharabiani, Emruš Plavci i Budimir Kovačević, koji su spasili ženu od davljenja, dobili su vaučere za obuku neplivača i godišnje karte za bazene na Spensu.

Ovi momci su neplivači, ali ih to nije omelo da ženu izvuku iz kanala Dunav-Tisa- Dunav. Vaučere im je danas uručio direktor Spensa Milan Balać.

- O neverovantom spasavanju smo saznali iz medija i prepoznali smo herojski čin i najmanje što je naše preduzeće moglo da učini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za njih je da im obezbedi obuku za neplivače. Nakon toga će dobiti i godišnje karte za bazene na Spensu, a razmišljamo o tome da to budu višegodišnje propusnice - rekao je Balać.

Iako je obuka namenjena deci, instruktori su je prilagodili momcima i prvi čas počinje 3. avgusta. Obuka će trajati do 18. avgusta, a trajaće po jedan školski čas. Na kraju će biti organizovano polaganje.

- Zahvalni smo što je neko prepoznao naše humano delo, mada ga mi nismo tako okarakterisali, jer smatramo da smo uradili ono što bi svako od nas – kaže Emruš Plavci, jedan od trojice novosadskih heroja. Momci kažu da nakon objavljivanja vesti o njihovom junačkom podvigu ništa više nije isto.

- Prepoznaju nas u gradi i svi nas pitaju šta se dogodilo. Nisu nam verovali da smo spasli ženu, međutim nakon objavljivanja teksta o tome, sve se promenilo - kaže Sharabiani.

Podsećamo Bahmnan Sharabiani, Emruš Plavci i Budimir Kovačević su u dva ujutru spasili S. S. od davljenja u kanalu Dunav-Tisa-Dunav. Iako neplivači, spasli su je sigurne smrti i ostali su kraj nje pokušavajući da joj pomognu sve dok nije došla Hitna pomoć.

Portparolka Hitne pomoći dr Sanja Beljin rekla je da je S. S. (46) imala lakše povrede i puštena je iz Urgentnog centra na kućno lečenje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.