Muzičko - poetsko veče u galeriji Zrno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2015, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzičko - poetsko veče u galeriji "Zrno"

U utorak 24. februara u 19 časova u Klubu i galeriji "Zrno" biće održano muzičko-poetsko veče. Tokom sat vremena preplitaće se dva umetnička izraza - nastup Narodnog orkestra "Rogalj" i nadahnuti govor poezije mlade Ruskinje Kuzmine Poline i glumca Dejana Šarkovića.

Narodni orkestar "Rogalj" je osnovan 2005. godine, u svrhu očuvanja i negovanja narodnog muzičkog izvornog stvaralaštva komponovane narodne muzike. Orkestrom rukovodi umetnički rukovodilac Branislav Tubić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Orkestar svoju delatnost ostvaruje putem koncerata, javnih nastupa na televiziji i radiju, festivala, manifestacija i drugim vidovima kulturno-umetničkih programa u zemlji i inostranstvu. Isto tako, ostvaruje saradnju sa domaćim i inostranim vokalnim i instrumentalnim solistima, stručnim i naučnim organizacijama i pojedincima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Narodni orkestar je do sada zabeležio brojne nastupe. Numere koje će orkestar izvesti su Tobdžijsko kolo, Na te mislim, Bere cura plav jorgovan, Kraljevo kolo, Igrali se konji vrani, Srpkinja i Marijo bela kumrijo.

Kuzmina Polina je mlada dama iz Velikog Novgoroda, grada koji se nalazi u blizini Moskve. Studira filozofiju u Rusiji, trenutno živi u Novom Sadu, jer joj se, kako kaže, veoma sviđa. Ona će se za ovu priliku naći u svojstvu recitatora. Sa puno emocija, ona će nam na srpskom jeziku recitovati poeziju velikana srpske književnosti.

Šarković Dejan je profesionalni glumac koji je zaposlen u novosadskom Pozorištu mladih. Pored toga što se bavi glumom, on uspešno organizuje omladinske recitatorske trupe koje nastupaju u Novom sadu i šire. On će nam, takođe, za ovu priliku recitovati poeziju, preplitaće se stihovi Miroslava Antića, Miloša Crnjanskog, Jovana Jovanovića Zmaja, Desanke Maksimović i dr.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Izložba „Ekonomije jasenovačkog logora“

Izvor: KMnovine.com, 23.Feb.2015

U četvrtak, 19. februara 2015.godine u 19 časova u Klubu i galeriji „Zrno“ u Novom Sadu, otvorena je izložba „Ekonomije jasenovačkog logora“...Autor izložbe je Tanja Tuleković, viši kustos, javna ustanova „Spomen područje Donja Gradina“, a stručni saradnik je Jasmina Tutunović Trifunov,...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.