Monografija Biografija i ekologija loze i vinove loze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2019, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monografija "Biografija i ekologija loze i vinove loze"

Povodom predstojećeg Dana svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara i vina, u svečanoj Sali izdavačke kuće „Prometej" biće održani Dani vina. U okviru programa ove evetkovine, predstvaljena je i monografija "Biografija i ekologija loze i vinove loze".

Iako domaća vina po kvalitetu i ukusu mogu da pariraju francuskim, italijanskim, španskim i drugim vodećim proizvođačima, unapređenju uvek ima mesta.

Fokus, međutim, ne treba da bude samo na tehnologiji izrade, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << već i na samom procesu uzganjanja i primeni vinogradarskih tehnika. Upravo je ovome posvećena nedavno objavljena monografija „Biologija i ekologija loza i vinove loze, te božanske biljke", autora Ivana Kuljančića i Predraga Božovića.

Poseban značaj ove monografije, prve napisane posle fakultetskog udžbenika, starog 50 godina, a danas prevaziđenog po mnogo čemu, u tome je i što se detaljnije bavi organografijom, anatomijom, fiziologijom, biohemijom i ekologijom loza i vinove loze. Iako iscrpna, napisana na jasan i moderen način, namenjena je, ne samo stručnjavima, već i enolozima, proizvođačima vina, kao i ljubiteljima ove „božanske biljke".

 Monografija, pored ličnog iskustva autora, u sebi sabira i preko 600 naslova stručne literature.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.