Momirović: Srbija i Albanija idu napred i nećemo se zaustaviti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2022, 19:22

Momirović: Srbija i Albanija idu napred i nećemo se zaustaviti

Otvoreni Balkan je najbolji projekat koji se pojavio u Jugoistočnoj Evropi u poslednjih trideset godina osmišljen da okupi sve zemlje regiona oko onoga što nas spaja - tržište, kulturno i istorijsko nasleđe i jedinstven životni prostor, izjavio je ministar Tomislav Momirović i dodao da uz liderstvo Aleksandra Vučića i Edija Rame Srbija i Albanija imaju priliku da naprave najveće ekonomske iskorake u svojoj istoriji.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je nakon sastanka sa ministarkom infrastrukture i energetike u Vladi Albanije Belindom Baluku, a uoči sutrašnjeg Samita o putevima Zapadnog Balkana 2022. u Tirani rekao da se svako povezivanje između država pre svega odnosi na infrastrukturu, odnosno na drumski, železnički i vazdušni saobraćaj.

"Danas imamo redovnu vazdušnu komunikaciju između Beograda i Tirane i svakodnevno na toj relaciji realizuju se dva leta", rekao je ministar.

Dodao je da je jedan od projekata koji je i predstavljen na konferenciji "Zapadni Balkan" i rekonstrukcija i modernizacija pruge Beograd - Bar.

"Prilikom rekonstrukcije pruge Beograd- Bar plan nam je da odvojimo jedan krak i da povežemo i Skadar i Tiranu sa tom strateški važnom prugom za Republiku Srbiju i na taj način dodatno je ojačamo. Svakodnevno, sve više ljudi putuje iz Albanije u Srbiju kao i obrnuto i ta putna komunikacija će samo rasti. Srbija i Albanija idu napred i nećemo se zaustaviti na tome", naveo je Momirović.

On će kasnije danas u Tirani imati i sastanke sa ministrom komunikacija i prometa BiH Vojinom Mitrovićem i potpredsednikom Vlade Crne Gore i ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Momirović: Otvoreni Balkan najbolji projekat Jugoistočne Evrope u poslednjih 30 godina

Izvor: Danas, 06.Jun.2022

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas u Tirani da je Otvoreni Balkan najbolji projekat koji se pojavio u Jugoistočnoj Evropi u poslednjih trideset godina, osmišljen da okupi sve zemlje regiona oko onoga što ih spaja.

Nastavak na Danas...

MOMIROVIĆ: "Uz liderstvo Vučića i Rame, Srbija i Albanija prave najveće ekonomske iskorake u istoriji"

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2022, 00:27

Otvoreni Balkan je najbolji projekat koji se pojavio u Jugoistočnoj Evropi u poslednjih trideset godina osmišljen da okupi sve zemlje regiona oko onoga što nas spaja - tržište, kulturno i istorijsko nasleđe i jedinstven životni prostor...Uz liderstvo Aleksandra Vučića i Edija Rame, Srbija i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.