Moj novi prijatelj: Izložba na kojoj su eksponati psi - i mogu se dobiti na poklon

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2022, 23:32

Moj novi prijatelj: Izložba na kojoj su eksponati psi - i mogu se dobiti na poklon

"Moj novi prijatelj" je naziv današnje izložbe napuštenih pasa, održane u gradskom Prihvatilištu za napuštene životinje u Novom Sadu na kojoj su posetioci mogli da vide 35, što mešanaca, što rasnih kučića.

Ovom, drugom po redu izložbom napuštenih pasa u gradskom Prihvatilištu obeležen je Svetski dan životinja.

Sve aktivnosti bile su edukativnog karaktera i za cilj imale su podizanje svesti kod vlasnika o značaju sterilizacije, ali i udomljavanja umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a ne kupovina pasa.

"Danas predstavljamo oko 35 ljubimaca. Bilo je u planu možda malo više, ali zbog vremenskih prilika i zbog toga što je zaista dosta udomljeno u ovom mesecu. Mi smo zaista abnormalno presrećni kako nam je mesec septembar protekao", rekao je Milan Kvrgić iz preduzeća Zoohigijena.

Tradicionalno dva puta godišnje održavaju se ovakve izložbe u prihvatilištu. Prethodnog meseca udomljeno je 34 psa, što je mnogo više u poređenju sa prošlom godinom, kada je taj broj bio mnogo manji.

Većina ovih životinja nema svog vlasnika, odbačene su i pronađene negde na ulici kao sasvim mali i mladi psi.

Ako želite da i vi postanete vlasnik jednog od ovih prelepih kučica, dođite u prostorije Zoohigijene i besplato preuzmite psa po izboru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.