Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2023, 17:29

Mladi biraju psihologiju ili tehničke nauke, (ni)ko (ne)će da uči za nastavnika?

Svake godine smanjuje se broj svršnih srednjoškolaca koji se upisuju na nastavničke smerove na fakultetima, ali ove upisne godine posebno je pažnju privukla vest da je na Fizičkom fakultetu u Beogradu za nastavnički smer Fizika prijavljen samo jedan jedini brucoš. I na Novosadskom univerzitetu situacija je slična, a kao mogući razlozi navode se opredeljenje za zanimanja koja su isplativija, sa kojima se lako može naći zaposlenje, ali i višedecenijsko urušavanje statusa prosvetnih radnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dekan fakulteta na kom se upisao samo 1 (jedan) brucoš: „Situacija alarmantna, nećmo dozvoliti da se katedra ugasi“

Izvor: Luftika.rs, 04.Jul.2023, 09:42

Na smer Opšta fizika Univerziteta u Beogradu ove godine upisan je samo jedan student.. – Nikada se do sada nije desilo da imamo samo jednog brucoša na katedri! Jako mi je žao što će neka predavanja morati da sluša sam, ali nema drugog izbora, ne smemo da dozvolimo da se ugasi Opšta fizika jer...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.