Izvor: Blic, 07.Nov.2016, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović razgovarao sa predsednicom Nacionalnog saveta Bunjevaca

Predsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igor Mirović primio je danas predsednicu Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine Suzanu Kujundžić Ostojić, sa kojom je razgovarao o pitanjima koja se tiču položaja nacionalnih manjina u Vojvodini.

Suzana Kujundžić Ostojić se  zahvalila i na saradnji uspostavljenoj sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Ona je podsetila da Bunjevci ove godine obeležavaju 330 godina života u Vojvodini i da ta zajednica danas u Pokrajini broji 16.500 pripadnika.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

RODNA RAVNOPRAVNOST Saradnja Vlade Vojvodine i UN Woman Srbija

Izvor: Blic, 07.Nov.2016

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović sastao se danas sa šeficom srpske Kancelarije Ujedinjenih nacija za žene (UN Women - Srbija) Milanom Rikanović i razgovarao o konkretnim aktivnostima koje Pokrajinska vlada i pokrajinske institucije uz podršku te organizacije pri UN mogu da preduzmu radi unapređenja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.