Mirović obišao projekte u Sremskoj Mitrovici: Investicije za bolji život građana Srema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2021, 13:58

Mirović obišao projekte u Sremskoj Mitrovici: Investicije za bolji život građana Srema

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je u Sremskoj Mitrovici, sa gradonačelnicom tog grada, obišao projekte na kojima zajedničkim sredstvima rade lokalna i pokrajinska vlast, u cilju unapređenja kvaliteta života građana.

Obilazak obuhvata rekonstruisani sportski teren Sokolskog društva u strogom centru grada, kao i novoizgrađeni objekat osnovne škole "Jovan Popović", za čiju fiskulturnu salu koja se dograđuje i rekonstruiše.

Treći važan posao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za grad jeste nabavka opreme i aparata za Opštu bolnicu Sremska Mitrovica u kojoj se leče pacijenti sa teritorije Srema.

U prethodnom periodu, uz pomoć sredstava sa pokrajinskog nivoa vlasti, opremljeni su najkritičniji delovi bolnice, što se naročito pokazalo kao dobro od početka epidemije koronavirusa.

Poseta je znak dobre saradnje sa lokalnom samoupravom u prethodnom periodu, ali i najava da će se i ubuduće zajednički ulagati u grad na Savi.

"Najznačajnija mi je bila informacija o stanju dijagnostike i trudu zaposlenih u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Samo iz službe za radiologiju su me informisali o tome kakvo je zalaganje zaposlenih, jer su imali dvostruko veći broj pregledanih od početka epidemije koronavirusa", rekao je Mirović.

On je dodao da su razgovarali i sa direktorom bolnice i da će i dalje razgovara o tome šta treba da se obezbedi u narednoj godini.

"Radovi na izgradnji fiskulturne sale u školi "Jovan Popović" napreduju veoma dobro i verujem da ćemo u martu ili aprilu decu moći da usmerimo na fizičko vaspitanje i sport u novom objektu. Obišli smo rekonstruisan otvoreni teren sportski. Ulaganja su velika u proteklih pet godina, oko 230 miliona dinara u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici, a grad priprema projekat za rekonstrukciju ovog medicinskog centra. To će biti obaveza Kancelarije za ulaganja u narednom periodu da se sprovede u delo. Sto miliona dinara smo uložili zajedno u sportsku salu i pet miliona dinara u teren u okviru sportskog društva", rekao je Igor Mirović.

Od 2016. godine, podsetio je Mirović, ulagalo se u ceo Sremski okrug, između ostalog u industrijsku zonu u Rumi, zatim putnu infrastrukturu na teritoriji Šida.

Očekuje se da budžet AP Vojvodine bude usvojen 16. decembra u Skupštini Vojvodine, nakon čega se očekuje novi investicioni ciklus.

"Držimo visok nivo kapitalnih rashoda, odnosno ulaganja u visini od oko 27 odsto budžeta, što garantuje nove investicije, koje će omogućiti bolji život građana Srema", dodao je Igor Mirović.

"Grad Sremska Mitrovica može da se pohvali odličnom saradnjom sa republičkim i pokrajinskim nivoima vlasti. Mesta koja smo danas obišli su samo neki od projekata u koje smo ulagali sredstva sa njima. Naše potrebe su prepoznate i zahvalni smo na tome", rekla je gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović.

Pored Mirovića, u poseti su i pokrajinski sekretari za zdravstvo i sport i omladinu Zoran Gojković i Dane Basta, kao i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Nedeljko Kovačević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mirović: Nastavljamo sa ulaganjima u Sremski okrug

Izvor: Blic, 07.Dec.2021

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas tokom posete Sremskoj Mitrovici da je Pokrajina u proteklih pet godina uložila više od 230 miliona dinara u Opštu bolnicu u tom gradu i nabavku nove medicinske opreme, ističući da je u toku priprema projektne dokumentacije za rekonstrukciju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.