Mirović i Vučević zadovoljni radovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2016, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović i Vučević zadovoljni radovima

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas su obišli gradilište u novosadskoj industrijskoj zoni "Sever 4" gde se izvode radovi na infrastrukturnom opremanju te lokacije i gde će jednu halu koristiti kompanija "Lir".

Mirović je rekao da se po prvi put nalazi na tom gradilištu i izrazio zadovoljstvo kako izgleda taj veliki industrijski kompleks, koji, kako je kazao, ne predstavlja samo halu koju će koristiti kompanija "Lir", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << već će postati značajna industrijska zona u tom delu grada.

Vučević je rekao da se projekat izgradnje nove fabrike u Novom Sadu realizuje veoma uspešno i da taj projekat pored izgradnje same hale, podrazumeva i komunalno opremanje industrijske zone " Sever 4" koja se nalazi uz auto-put.

"Ovo je svakako jedna od najvećih i najkonkretnijih investicija u gradu koja budi optimizam, a uskoro ćemo ovde imati jednu velelepnu halu u koju će nekoliko hiljada ljudi svakodnevno dolaziti na posao.

Pored izgradnje ove fabrike, koja već ima kao višegodišnjeg zakupca kompaniju "Lir", mi ćemo opremiti i šest hektara susednih parcela koje ćemo odmah ponuditi narednim investitorima", rekao je Vučević.

On je dodao da je Grad Novi Sad spreman da zajedno sa Republikom i Pokrajinom opremi i preostalih 30 hektara slobodnog zemljišta, odnosno da se kompletira Radna zona "Sever 4".

Mirović i Vučević su tom prilikom sa ispisanim porukama postavili "vremensku kapsulu" u gradilište, a Vučević je rekao da je i u poruci izrazio težnju da se fabrike u Novom Sadu otvaraju, a ne da se zatvaraju. On je dodao da su projekt-menadžeri kompanije "Lir" tokom obilaska gradilišta izrazili zadovoljstvo, što se Grad pridržava rokova prema ugovorenim planovima.

Mirović je izrazio uverenje da će u sklopu nove politike okupljanja oko projekata, odnosno zajedničkog rada Vlade Republike Srbije, pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, nastaviti sa izgradnjom infrastrukture za dodatno opremanje 30 hektara industrijske zone koji predstavljaju razvojnu šansu za Novi Sad.

To je nešto na čemu ćemo raditi narednih godina, jer je jedan od prioriteta ekonomskog razvoja AP Vojvodine da se pre svega razvijaju radne, industrijske, agroindustrijske i poslovne zone i da kompanije poput "Lira" u što većem broju dolaze u sve opštine u Vojvodini", rekao je Mirović.

On je najavio da će u narednih nekoliko nedelja, po prvi put Pokrajinska vlada i Grad Novi sad zajednički sačiniti listu projekata koji će biti prioriteti i koje će zajednički biti finansirani iz gradskog i pokrajinskog budžeta.

Mirović je naglasio da ima veliki broj projekata koji će Grad i Pokrajinska, ali i Republika zajednički finansirati među kojima je i izgradnja nove zgrade Radio televizije Vojvodina i istakao da će 2017. godina biti godini godina kada će započeti realizacija mnogih od tih projekta.

"U svojoj poruci koju sam stavio u vremensku kapsulu, naveo sam da je izgradnja zone "Sever 4" najbolja slika ubrzanog ekonomskog razvoja Novog Sad", rekao je Mirović..

Javno preduzeće "Zavod za izgradnju grada" je ovlašćeno da u ime i za račun Grada bude investitor izgradnje hale koja je namenjena za proizvodnu delatnost, spratnosti je P i P+1, a ukupna površina iznosi 28.500 metara kvadratnih.

Projekat podrazumeva kompletno infrastrukturno opremanje preko 190.000 metara kvadratnih u radnoj zoni "Sever 4", na potezu od zaleđa Rafinerije "Novi Sad" do autoputa Beograd-Subotica.

Na osnovu urbanističkog plana, izdvojene su dve parcele, od osam i od šest hektara, koje se prioritetno privode nameni, kao i površine namenjene pristupnim saobraćajnicama i pratećoj infrastrukturi.

Na osnovu Odluke Skupštine Grada iz decembra 2015. godine, potpisan je Sporazum sa kompanijom "Lir" o uređenju parcele od osam hektara i izgradnji proizvodne hale.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Miloš Vučević: NAPREDUJU RADOVI NA GRADILIŠTU U RADNOJ ZONI “SEVER 4″ (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Jul.2016

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predsednikom Vlade Vojvodine Igorom Mirovićem obišao gradilište u novosadskoj industrijskoj zoni "Sever 4" gde se izvode radovi na infrastrukturnom opremanju te lokacije. Oni su tom prilikom postavili vremensku kapsulu u gradilište, u koju...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.