Mirović: Zloupotrebili su moje ime, bez moje saglasnosti su me predložili za počasnog građanina Sremskih Karlovaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2020, 12:43

Mirović: Zloupotrebili su moje ime, bez moje saglasnosti su me predložili za počasnog građanina Sremskih Karlovaca

Nisam dao svoju saglasnost dr Žarku Dimiću, odborniku SPS-a u Sremskim Karlovcima, da me predloži za počasnog građanina te opštine, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Razlozi koje je Dimić naveo u svom obrazloženju nisu dovoljni da bi on dobio jedno tako značajno priznanje, kaže se u izjavi Mirovića, dostavljenoj medijima.

"Uvek sam se, tokom svog političkog delovanja, suprotstavljao političarima koji se nameću i nezasluženo ističu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radi trenutne slave i nagrade.

Ponašanje odbornika svih političkih stranaka u Sremskim Karlovcima, a posebno rukovodstva opštine, koji nisu dobili moju saglasnost za taj predlog, i koji su, želeli to ili ne, zloupotrebili moje ime, smatram neozbiljnim i neodgovornim.

Nastaviću da radim u korist Sremskih Karlovaca i njegovih stanovnika jer je to moj posao, koji ne podrazumeva nagrade, već rad i odgovornost za razvoj jednog od naznačajnijih mesta za naš narod i njegovu istoriju", kaže Mirović.

Predlog da Mirović ponese titulu počasnog građanina Sremskih Karlovaca podneo je Žarko Dimić u ime Kulturnog centra "Karlovačka umetnička radionica", ali je opštinska Komisije za obeležavanje praznika, na jučerašnjoj sednici taj predlog odbacila.

Žarko Dimić je kao obrazloženje naveo da je Igor Mirović svojim ličnim učešćem, ali i kao predsednik Pokrajinske vlade pomogao mnogim značajnim projektima na teritoriji opštine. Tu je ubrojao i obeležavanje stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, digitalizaciju arhiva, ali i pomoć oko obnove centra Karlovaca.

Dodao je i da je Mirović "političar, ali i darovit pesnik, koji pripada čuvenoj lozi stražilovske linije u srpskom pesništvu na stazama Branka Radičevića".

Žarko Dimić, koji je podneo ovu inicijativu je, inače, predsednik odborničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) u skupštini opštine Sremski Karlovci.

Predlog je odbačen sa obrazloženjem da "nije podnet od ovlašćenog predlagača".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mirović: Nisam se saglasio da me predlože za počasnog građanina Sremskih Karlovaca, ponašanje odbornika neozbiljno

Izvor: Radio 021, 20.Okt.2020

Nisam dao svoju saglasnost odborniku SPS-a u Sremskim Karlovcima Žarku Dimiću da me predloži za počasnog građanina te opštine, rekao je pokrajinski premijer Igor Mirović..."Razlozi koji su ga na to naveli, kako je obrazloženo u predlogu, nisu dovoljni da bih dobio jedno tako značajno priznanje....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.