Mirović: Obnovićemo Dom za duševno obolela lica Čurug

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2019, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Obnovićemo Dom za duševno obolela lica "Čurug"

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas Dom za duševno obolela lica „Čurug" u Čurugu i održao radni sastanak sa direktorom te ustanove Miroslavom Kresićem, kako bi se upoznao sa problemima koje imaju i korisnici i zaposleni u ovoj ustanovi socijalne zaštite.

„Nisam zadovoljan stanjem koje sam danas zatekao ovde. Pokrajinska vlada izdvojiće sredstva za odgovarajuće uslove za život i rad i korisnika i zaposlenih", rekao je predsednik Mirović i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će se do 2020. godine završiti projektna dokumentacija za sveobuhvatnu rekonstrukciju ovog doma i Doma u Staroj Moravici.

Cilj nam je, i zato smo danas ovde, da rešimo višegodišnje probleme koji postoje u ovoj ustanovi, u kojoj nije bilo infrastrukturnih ulaganja skoro 40 godina, kazao je Mirović.

„Pokrajinska vlada nastaviće sa podrškom ovoj ustanovi, kako bi se stvorili elementarni uslovi, a kao prioritet ugradićemo sistem protivpožarne zaštite i sanirati sanitarne čvorove. Plan nam je da unapredimo program socijalne zaštite i da korisnicima pomognemo da im svakodnevni život bude lakši i sadržajniji", izjavio je predsednik Mirović.

Dom za duševno obolela lica „Čurug" izgrađen je 1955. godine, ustanova je socijalne zaštite koja pruža usluge domskog smeštaja i podršku osobama sa psihičkim smetnjama sa teritorije čitave Republike Srbije. Ovo je jedna od 27 ustanova čiji je osnivač AP Vojvodina, kapaciteta 200 korisnika.

Radnom sastanku prisustvovao je i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dom za duševno obolela lica Čurug biće obnovljen

Izvor: 021info.rs, 24.Maj.2019

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je Dom za duševno obolela lica Čurug i održao radni sastanak sa direktorom te ustanove Miroslavom Kresićem, kako bi se upoznao sa problemima koje imaju i korisnici i zaposleni u ovoj ustanovi socijalne zaštite.  -Nisam zadovoljan stanjem koje...

Nastavak na 021info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.