Mirović: Koncept lažne građanske države u kojoj će svi biti ravnopravni osim Srba doživeo krah u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2020, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Koncept lažne građanske države u kojoj će svi biti ravnopravni osim Srba doživeo krah u Crnoj Gori

Koncept lažne građanske države u kojoj će svi biti ravnopravni osim Srba doživeo je krah u Crnoj Gori, ocenio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine, u odgovoru na saopštenje Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore.

"Nemoguća je ona građanska država u kojoj će svi biti ravnopravni osim Srba i posebno biti ravnopravne sve crkve osim Srpske pravoslavne crkve. Posebno zabrinjava teza o navodnom uplivu Srbije na dešavanja u Crnoj Gori kao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na masovnim okupljanima učestvuju državljani Srbije, a ne više desetina hiljada državljana Crne Gore koji ne žele da im se krše verska i druga prava. Tražiti u Srbiji, njenom predsedniku i njenoj politici alibi za svoje greške i nespremnost za dijalog sa svojim građanima velika je greška zvanične Crne Gore", rekao je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlada je dodao da posebno zabrinjava uvredljiv ton zvanične Crne Gore umesto odgovora na pitanja koja postavljaju građani na mirnim i dostojanstvenim okupljanjima.

"I koja sa pravom postavlja i zvanična Srbija - zašto se krše prava većinskog naroda u Crnoj Gori i to pravo na jezik, pismo, na slobodno ispovedanje vere i pravo na vlasništvo crkvene imovine", zaključio je Mirović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.