Mirović: Cilj da smanjimo nezaposlenost na šest odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2020, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Cilj da smanjimo nezaposlenost na šest odsto

U Skupštini Vojvodine otvorena je konferencija "Vojvodina u 2020." u organizaciji Color Press grupe a održava se pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade.

Prošle godine nezaposlenost u Vojvodini smanjena je sa 112.000 na nešto manje od 100.000, izjavio je predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović i dodao da je cilj da se u narednom periodu stopa nezaposlenosti smanji na šest odsto, što bi, kaže, bio istorijski uspeh.

"Tokom prethodne četiri godine uložili smo sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << miliona dinara u zdravstveni sistem, a očekuje nas rekonstrukcija bolnica u Somboru, Senti, izgradnja Kamenice tri i to je samo deo projekata i ulaganja u zdravstveni sistem Vojvodine", rekao je Mirović pre početka Konferencije "Vojvodina u 2020", koju i ove godine u Skupštini Vojvodine organizuju kompanija "Color Media Communications" i magazin "The Econimist".

Gde je evropska budućnost Vojvodine, Srbije i zapadnog Balkana, Regionalna saradnja privrede Vojvodine, poljoprivreda i zdravstvo u Vojvodini samo su neke od tema konferencije.

Mirović je na konferenciji govorio o ulaganjima Pokrajine u zaštitu životne sredine, zdravstvo i u manje razvijene opštine.

U izjavi novinarima najavio je više ulaganja u manje razvijene opštine u Vojvodini.

"Ima previše nerazvijenih opština u Vojvodini i sve više će sredstava biti usmereno ka njima", kaže Mirović.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, koji je takođe govorio na otvaranju konferencije "Vojvodina u 2020", ocenio je da je važno da se na početku godine na konferencijama razgovara o aktuelnoj situaciji i perspektivi.

"Iz pozicije u kojoj se ja nalazim, očekujem da ova godina bude prosperitetna za Vojvodinu. Mislim da je u toku period pozitivnih tokova i da oni imaju nastavak u ovoj godini. Ovo je izborna godina koje su uvek drugačije nego ostale, ali mislim da smo dovoljno ozbiljni da izbornu godinu ne koristimo za destabilizaciju prilika i za promovisanje one šanse koja nam je sada jedna realnost", rekao je Ištvan Pastor.

On smatra da sledi period kada će se nastaviti proces pridruživanja Srbije EU, gde možemo da nađemo svoju šansu.

Uveren je da će privredni tokovi biti nastavljeni, infrastrukturna ulaganja i investicije u turizam i zdravstvo.

"Osnovna poruka Konferencije jeste da postignemo da Vlada Vojvodine i građani Vojvodine razmišljaju o problemima koji su globalni. Da ne čekamo rešenja spolja, nego da ih sami rešavamo", rekao je Robert Čoban iz "Color Media Communications".

I ove, kao i prošle godine, na Konferenciji će biti organizovan panel "Učimo jedni od drugih", kada će razgovarati gradonačelnici vojvođanskih gradova.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvarajući konferenciju istakao je da Vojvodina ulazi u 2020 sa rezultatima koji treba da omoguće građanima da žive bolje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.