Mirović: Čanak zgradu RTV-a nije uspeo da izgradi za 16 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2019, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Čanak zgradu RTV-a nije uspeo da izgradi za 16 godina

Nenad Čanak se danas probudio u 12 sati i ugledao novoizgrađenu zgradu RTV-a, koju nije mogao da izgradi za 16 godina svog učešća u vlasti od 2000. do 2016. godine, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović reagujući na izjavu predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine da je nova zgrada RTV-a "otvorena zbog političke promocije".

"Razumljivo je što nije mogao da prione na taj posao jer građevinski radnici svoju smenu počinju u sedam ujutru, a u drugoj smeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kojoj radi Nenad Čanak, obično već završavaju poslove", kaže Mirović.

On u saopštenju podseća Čanka da je u toku nabavka i isporuka najsavremenije televizijske opreme vredne 536 miliona dinara, koja će tokom decembra, januara i februara stizati u novoizgrađeni objekat RTV-a.

"Istovremeno, želim da naglasim da zgrada RTV-a na novoj lokaciji nije svečano otvorena i nije počela sa radom 25. novembra jer će to biti učinjeno tokom 2020. godine, kada se završi nabavka nameštaja i presele svi resursi i zaposleni. Na ovaj dan je zvanično označen završetak izgradnje, kada je simbolički emitovan jedan televizijski prilog iz novog studija", rekao je Mirović.

"Siguran sam da će Nenad Čanak prema novoj zgradi i novoj opremi imati mnogo više obzira nego prema postojećoj, iz koje se još uvek emituje program i u kojoj je, svojim agresivnim i bezobzirnim ponašanjem, lomio table i vređao zaposlene", zaključio je Mirović.

Čanak je ranije saopštio da je nova zgrada Radio-televizije Vojvodine otvorena zbog "političke promocije" pokrajinske administracije, jer još nije useljena, opremljena, niti potpuno spremna za rad.

U saopštenju je naveo da pokrajinski premijer zna da televiziju ne čini samo zgrada i da tu nedostaje mnogo toga - od studija i režije, preko montaža, deska i arhive do servera.

Nova zgrada RTV Vojvodine, inače, otvorena je 25. novembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mirović sa francuskim ambasadorom o novim ulaganjima u AP Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2019, 12:25

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas novoimenovanog ambasadora Republike Francuske Žan-Luja Falkonija...Na sastanku je bilo reči o intenziviranju saradnje AP Vojvodine sa francuskim regijama u oblastima privrede, poljoprivrede, kulture i obrazovanja, kao i o projektima vezanim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.