Ministarstvo prihvatilo predlog sindikata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2015, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo prihvatilo predlog sindikata

Ministarstvo prosvete je prihvatilo predlog sindikata da pregovori o iznosu pomoći zaposlenima u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika, počnu do 1. juna 2015. i time je razrešeno i poslednje neusaglašeno pitanje u tekstu Sporazuma o rešavanju spornih pitanja do kog su Ministarstvo i sindikati došli posle višemesečnih pregovora.

Posle razgovora koji su održani u petak, predstavnici Ministarstva prosvete i predstavnici četiri sindikata prosvete približili su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stavove vezene za sporna pitanja i prekid štrajka u školama u Srbiji, podseća se u saopštenju.

Poslednje neusaglašeno pitanje ticalo se datuma otpočinjanja pregovora sa sindikatima o iznosu pomoći koja će biti isplaćena zaposlenima u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika.

Nakon sastanka u petak, Ministarstvo je donelo odluku da prihvati predlog sindikata da ovi pregovori počnu do 1. juna 2015. godine.

Time je razrešeno i poslednje neusaglašeno pitanje u tekstu Sporazuma o rešavanju spornih pitanja do kog su Ministarstvo i sindikati došli posle višemesečnih pregovora.

Predstavnici sindikata pozvani su da u sredu, 11. februara potpišu ovaj Sporazum o rešavanju spornih pitanja kojim su predviđeni brojni koraci Ministarstva i sindikata u cilju unapređenja položaja nastavnika, kao i prekid štrajka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sindikati obrazovanja uglavnom zadovoljni predlogom Ministarstva

Izvor: Press, 07.Feb.2015

Sindikati obrazovanja ocenjuju današnju ponudu Ministarstva prosvete o spornim pitanjima vezanim za njihove zahteve i prekid štrajka, uglavnom kao pozitivan pomak, koji bi mogao dovesti do normalizacije nastave. . Portparol...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.