Minin: Veća aktivnost stranih plovila oko Severnog toka 2

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2021, 06:39

Minin: Veća aktivnost stranih plovila oko Severnog toka 2

Strani ratni brodovi i plovila pokazuju veću aktivnost u području gasovoda Severni tok 2, izjavio je juče Andrej Minin, direktor filijale Severnog toka 2 AG, operatera projekta, ocenjujući da je reč o ''očigledno planiranim i pripremljenim provokacijama''.

"Veća aktivnost mornaričkih brodova, aviona i helikoptera i civilnih plovila stranih država, čije su akcije često jasno provokativne. primećuje se u radnom području nakon ponovne izgradnje obalnog segmenta gasovoda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Severni tok 2", rekao je Minin, prenosi Tas s.

Minin je primetio da su strane aktivnosti oko brodskih cevovoda u poslednje vreme pojačane, poput podmornice koja je 28. marta izronila na udaljenosti manjoj od propisane, a poslednjih meseci zabeležene su "opasnije nesreće" koje su bile povezane sa ulaskom ribarskih brodova u bezbedno područje, rekao je Minin.

Dejstva mornaričkih, vazduhoplovnih i civilnih plovila stranih država koja krše bezbedno područje projekta "stvaraju stvarnu pretnju od nezgoda sa nepredvidivim posledicama", primetio je on.

"Ovo se odnosi na očigledno planirane i pripremljene provokacije, uz upotrebu ribarskih brodova, kao i pomorskih brodova, podmornica i letelica u svrhu ometanja ekonomskog projekta. To je verovatno slučaj bez presedana takve vrste u istoriji", naglasio je Minin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.