Milošević: Iz Srbije se vratila većina državljana Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2020, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milošević: Iz Srbije se vratila većina državljana Crne Gore

"Većina crnogorskih državljana iz Srbije, koji su to želeli vratili su se u Crnu Goru, a među njima su i oni koji su bili na lečenju ili su preko Srbije došli iz drugih evropskih zemalja", izjavio je crnogorski ambasador u Srbiji Tarzan Milošević.

Ambasador je u emisiji "Boje jutra" TV Vijesti izjavio da je većina građana koji su želeli da se vrate u Crnu Goru to učinila, a preko Srbije vratili su se i crnogorski državljani iz evropskih zemalja.

"Tu smo imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobru saradnju", izjavio je Milošević.

Među onima koji su se vratili u Crnu Goru su i neki koji su se lečili u Srbiji, uz određenu dokumentaciju.

"Posebno je važno da se poštuje rok za samoizolaciju i ljudi kojima je izrečena ova mera za prelazak moraju imati potvrdu Ministarstva zdravlja", naveo je Milošević.

On je objasnio da se za smrtne slučajeve omogućava prelazak granice, ali da je trenutno onemogućeno da druge osobe prelaze granice da bi prisustvovali sahranama, što je u skladu sa merama za sprečavanje širenja korona virusa.

Milošević je kazao da će određeni broj crnogorskih sportista i državljana koji se nalaze u drugim zemljama, uz komunikaciju sa organima u Srbiji, biti takođe vraćeni u Crnu Goru.

Kolegijum skupštine o koronavirusu

U Podgorici će danas biti održana sednica Kolegijuma predsednika parlamenta o trenutnoj situaciji sa korona virusom i novim uvedenim merama Nacionalnog koordinacionog tela za borbu protiv zaraznih bolesti, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje.

Prema pisanju podgoričkih Dnevnih novina, osim toga se očekuje da će biti reči o zahtevima pojedinih parlamentarnih stranaka i koalicija.

Demokratski front zatražio je od predsednika Skupštine Ivana Brajovića da hitno zakaže vanrednu sednicu parlamenta, posvećenu merama vlade i NKT u borbi protiv virusa.

I Liberalna partija je najavila da će zatražiti nastavak redovnog prolećnog zasedanja Skupštine, kako bi parlament nastavio da obavlja ustavnu funkciju u, kako se navodi, najtežoj situaciji za Crnu Goru nakon Drugog svetskog rata.

Iz te partije su kazali da će predložiti da se na dnevni red, uz najavljene hitne vladine Predloge zakona, uvrsti i Predlog zakona o amnestiji lica osuđenih za krivična dela propisana crnogorskim zakonima i lica osuđenih stranom krivičnom presudom koja se izvršava u Crnoj Gori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.