Milosavljević: Ne treba da potcenjujemo niti da se plašimo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2019, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević: Ne treba da potcenjujemo niti da se plašimo

Tokom kvalifikacija, Dragan Milosavljević nije bežao od odgovornosti, već je preuzimao ulogu lidera i na najtežim stanicama bio jedan od glavnih vodiča ka Svetskom kup. Posle letnje pauze, tim je opet na okupu, sprema se za veliki ispit u Kini (31. avgust - 15. septembar).

"Uželeli smo se u prethodnom periodu jedni drugih", priznaje Milosavljević u razgovoru za "Novosti".

"Težak posao nas čeka, bazične pripreme nikada nisu lake. Na nama je da se fizički dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pripremimo za sve što predstoji. Dobra stvar je što niko nije povređen, samo da tako ostane. Atmosfera je dobra, kao i uvek".

Poslednjih dana često "iskaču" vesti o otkazima u američkoj selekciji, meri se snaga ostalih reprezentacija, nagađaju se učesnici finala, gledaju kvote... Naši treniraju na Kopaoniku i ne udubljuju se u te priče.

"Fokusirani smo trenutno na sebe. Kada dođe vreme, razmišljaćemo onda i o ostalim ekipama. Ipak, najbitnije je da gledamo samo sebe. Ne treba ni da potcenjujemo nikoga ni da se nekoga plašimo".

Svestan je Gagi da su očekivanja velika i da se već sad oseća određena doza pritiska, jer su svi Srbiji dodelili visoko mesto na lestvici favorita.

"Svi su se odazvali, pa su ambicije postale još veće. Kada smo išli na EP ranije, niko nije mislio ni da ćemo proći grupu. Naši ljudi nisu realni. Ili je sve super ili je sve loše. Svesni smo posla koji nas čeka i da nije sve lako. Moramo mnogo da radimo da bismo bili u funkciji ekipe. Da igramo našu prepoznatljivu igru. Ne sme da bude kalkulacija. Prvi cilj je da prođemo grupu".

Milosavljević je u opremu sa srpskim grbom uskočio iz dresa španske Malage, za koju igra od leta 2017. godine.

"Navikao sam se na njihov ritam, produžio sam na još dve sezone. Prihvaćen sam od strane kluba, saigrača, kao da sam kod kuće".

Njegov tim možda nije na nivou velikana poput Real Madrida i Barselone, ali je član sjajne petorke zajedno sa Baskonijom i Valensijom. Prošle sezone nastupao je u Evrokupu, sledeće ga čeka isto takmičenje...

"Finansijski su stabilni, organizovani. Dvorana je puna, lep je osećaj igrati tamo. Nedostaje možda taj jedan stepenik da budu u nivou tri kluba. Bitno je da se uvek bore, trude. Ne mogu da pariraju finansijski Realu, Barsi i Baskoniji, ali su uvek tu".

Tokom poslednjih meseci, dok Dragan nije produžio saradnju sa španskim timom, "grobari" su sanjali o povratku nekadašnjeg kapitena u crno-beli dres.

"Bilo je priče, ali pre nego što je do toga došlo, dogovorio sam se sa Unikahom. Nisam mogao da pogazim reč. Dogovorio sam se sa njima. Nije bilo zvanično u tom momentu kada su me zvali iz Partizana, ali je postojao dogovor ", slegao je ramenima Milosavljević zbog činjenice da je u ovom trenutku ostao neispunjena želja svih navijača Partizana.

Ako ga sudbina nije navela da se vrati među crno-bele, drago mu je zbog dešavanja u bivšem klubu.

"Idu u dobrom smeru. Trinkijeri je sjajan trener, dobro je što je potpisao višegodišnji ugovor, potreban je sistem, jer nije dobro kada se treneri stalno menjaju. Vidljiv je bio napredak prošle godine. Videćemo kakav će tim biti ove godine, ali ne sumnjam da će se Partizan vratiti tamo gde je nekad bio".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.