Milanović: Dati Hrvatima ono što im pripada po Dejtonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2020, 07:37

Milanović: Dati Hrvatima ono što im pripada po Dejtonu

Hrvatski predsednik Zoran Milanović poručio je sinoć da Hrvatima u Bosni i Hercegovini, kao jednom od tri konstitutivna naroda, treba dozvoliti da koriste ono što im je namenjeno Dejtonskim sporazumom.

"Zašto u BiH prema Dejtonskom sporazumu imamo tri člana predsedništva i to iz tri nacionalne grupe? Zato da Bošnjaci biraju dva? Tu po meni prestaje svaka potreba za suvislom raspravom i time se razotkriva sve", rekao je sinoć Milanović u intervjuu za HRT.

Naveo je da je u početku imao "naivno poverenje da neki ljudi imaju dobre namere", ali da je shvatio sa kim ima posla, prenosi Hina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.