Miholjsko leto do 24. oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2019, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miholjsko leto do 24. oktobra

Jesen je kalendarski uveliko stigla, ali ovih dana uživamo u lepom sunčanom vremenu. Pravo "Miholjsko leto".

Тemperaturi od 25 stepeni u sred oktobra, niko se nije nadao. Tople jakne, zamenili su kratki rukavi, a "Miholjsko leto" obeležilo je ovu sedmicu, pa izmamilo ljude u centar grada.

Ova visoka jesenja temperatura može uticati na osobe koje su osetljive na meteorološke promene, ali kako stručnjaci kažu, ovakvo vreme je uobičajeno za ovaj period godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Uobičajeno je da imamo "Miholjsko leto", da imamo neko praktično bar sedam do deset dana toplije vreme u odnosu na prosek, ali kada gledate te dugogodišnje proseke, naravno da sve ovo preko dvadeset stepeni, to je nešto ipak nekog srednjeg nivoa. Imali smo onaj hladan talas, ako se sećate, i sada kada je ovo vreme došlo, koje će još malo da potraje, mi smo prosto, bar ja, na neki način oduševljeni što imamo još malo toplog vremena", kaže prof. dr Dragan Milošević, Prirodno-matematički fakultet.

Meteorolozi prognoziraju nastavak Miholjskog leta, s prohladnim jutrima i sunčanim i toplom danima i s temperaturama koje će ići do 29 stepen.

Tako će biti do 24. oktobra, uz manji pad temperature krajem tog perioda, ali i dalje iznad proseka za ovo doba godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.