Mihajlovićeva: Krajem godine prva useljenja u stanove u Novom Sadu, ne odustajemo od Fruškogorskog koridora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2020, 14:07

Mihajlovićeva: Krajem godine prva useljenja u stanove u Novom Sadu, ne odustajemo od Fruškogorskog koridora

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas radove na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti u naselju Jugovićevo kod Novog Sada, gde je u izgradnji 548 stanova, i najavila da će se prvi stanari u te zgrade useliti krajem godine.

Mihajlović je istakla da je projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti od velikog značaja za državu i izrazila nadu da će Komisija Vlade Srbije prihvatiti dopis Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << građevinarstva da se u te stanove mogu useliti i zdravstveni i prosvetni radnici.

"Ministarstvo građevinarstva je uputilo dopis Komisiji Vlade Srbije sa molbom da se ovaj projekat proširi na zaposlene u prosveti i zdravstvu, jer ima dovoljno prostora i da oni dobiju stanove. Nadam se uskoro toj Komisiji i da će predsednica vlade omogućiti da i drugi resori dođu do stana", rekla je Mihajlović novinarima u Novom Sadu.

Istakla je da je potpuno izvesno da će se u prve stanove koji se trenutno grade u Novom Sadu do kraja godine useliti prvi stanari, odnosno pripadnici vojske, policije i BIA.

Ministarka je pre obilaska radova na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti obišla i završne radove na izgradnji nadvoznjaka preko auto-puta Beograd - Novi Sad, na lokalnom putu Kać - Novi Sad i najavila da će on biti završen za 15 dana.

Dodaje da je vrednost te investicije 500 miliona dinara, a da će nadvožnjak spojiti meštane Kaća sa industrijskom zonom i naseljem Šangaj i olakšati im prelazak.

Mihajlović je istakla i da je do sada u putnu infrstrukturu u Novom Sadu uloženo dve milijarde dinara i zahvalila Gradu Novom Sadu na kooperaciji, jer se svi dogovori u vezi sa projektima završavaju, kako kaže, za dan.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pohvalio je brzinu izvođenja radova na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti i zahvalio radnicima, izvođačima i Ministarstvu građevinarstva na tom poslu.

Kaže da će naselje Jugovićevo sa završetkom radova biti jedan od najlepših delova grada za život, dodajući da će tu biti otvorena i nova osnovna škola, obdaništa, a gradiće se i atletski centar.

Vučević je istakao da nikada više nije ulagano u Novom Sadu, kao i da te investicije znače zadržavanje naše dece da ostanu u zemlji.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan kaže da se u Novom Sadu u okviru prve faze, koja je počela prošle godine, gradi 548 stanova, a da je rok za završetak tih stanova kraj ove godine.

U ovoj godini, kaže Šurlan, raspisana su još četiri tendera za izgradnju dodatnih stanova u Novom Sadu i dodaje da su do sada završena dva tendera i da su uvedeni izvođači.

"To su dva paketa od po 438 stanova, rok za završetak prvog paketa je jul sledeće godine, a drugog početak 2022. godine. Preostala dva paketa očekujemo da će biti završeni sledeće godine i da ćemo izvođače uvesti do kraja juna", rekao je Šurlan.

Govoreći o celom projektu izgradnje stanova u zemlji, Šurlan je naveo da je prošle godine započeta izgradnja 1.530 stanova u zemlji, te da će najveći deo biti završen u ovoj godini, a deo početkom sledeće.

Raspisani su tenderi i za izgradnju još 4.300 stanova, čija izgradnja počinje ove godine, kaže Šurlan, a onda preostaje početak izgradnje 2.200 stanova u Nišu.

Ne odustajemo od Fruškogorskog koridora

Mihajlovićeva je dodale da se ne odustaje od izgradnje Fruškogorskog koridora i dodala da će radovi na njegovoj izgradnji početi kada se potpiše ugovor sa kineskom "Eksim" bankom o odobravanju kredita.

Odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu, Mihajlović je istakla da je projektno-tehnička dokumentacija za Fruškogorski koridor velikim delom gotova, kao i da će njegova izgradnja koštati oko 600 miliona evra.

"U očekivanju smo potpisivanja i odobravanja od kineske "Eksim" banke kreditne linije. Radovi će početi onog trenutka kada budemo dobili potpuno odobrenje od kineske banke da možemo da finansiramo jedan ovakav ogroman projekat, ali od njega se nije odustalo i neće se odustati", podvukla je Mihajlović.

Ističe da ne očekuje da će radovi početi u septembru, kao što je ranije najavljivano, zbog situacije u vezi sa virusom korona zbog čega je smanjena komunikacija sa institucijama u Kini, a onda i zbog dvomesečne borbe protiv virusa u našoj zemlji.

"To će sigurno produžiti početak izvođenja radova za nekoliko meseci, ali odustajanja nema", zaključila je Mihajlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Ne odustajemo od FRUŠKOGORSKOG KORIDORA

Izvor: Blic, 22.Maj.2020

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se ne odustaje od izgradnje Fruškogorskog koridora i dodala da će radovi na njegovoj izgradnji početi kada se potpiše ugovor sa kineskom “Eksim” bankom o odobravanju kredita.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.