Mere zapošljavanja osoba sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2018, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mere zapošljavanja osoba sa invaliditetom

Nacionalna služba za zapošljavanje realizuje programe i mere aktivne politike zapošljavanja namenjene osobama sa invaliditetom. Kakav je slučaj u Sremu, i da li su osobe sa invaliditetom zadovoljne tim mogućnostima, istražila je naša ekipa.

U nedelji kada se obeležava dan posvećen osobama sa invaliditetom, građani Rume su mišljenja da takvim osobama treba svakodnevno pomagati, bez obzira na datume. Naročito pružiti im priliku da se zaposle.

Život osoba sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << invaliditetom nije nimalo lak, ali da se treba hrabro nositi sa problemima, nikad ne odustati i verovati u svoje mogućnosti, dokaz su osobe koje i pored određenog invaliditeta imaju svoj posao, zahvalni što im je pružena prilika za to.

Građani Rume koji se suočavaju sa problemom invalidnosti, kažu da nije lako nositi taj teret ali uz pomoć porodice i prijatelja sve se lakše podnosi. Izaći iz kuće, uključiti se u društvo, i naći posao, pomoći će u svakom smislu, naročito mladima koje savetuju da se zaposle.

Po zvaničnim podacima, u ovoj godini je kroz programe Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale u Sremskoj Mitrovici, uključeno 97 osoba, ali se i dalje stvaraju uslovi za rad osoba sa invaliditetom. Reč je o više različitih programa i mera, pri čemu Nacionalna služba za zapošljavanje pruža operativnu i stručnu podršku, kako bi maksimalno izašla u susret licima kojima je to potrebno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.