Memorandum o saradnji AP Vojvodine i Nižnjeg Novgoroda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2018, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Memorandum o saradnji AP Vojvodine i Nižnjeg Novgoroda

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Vlade Nižegorodske oblasti Evgeni Ljulin potpisali su danas, u Nižnjem Novgorodu u Rusiji, Memorandum o namerama za saradnju AP Vojvodine i te ruske regije.

Predsednik Mirović izjavio je tom prilikom da se potpisanim Memorandumom otvara mogućnost povezivanja dve regije u oblastima privrede, poljoprivrede, kulture i visokog obrazovanja.

"Potpisivanje Memoranduma između Vlade AP Vojvodine i Vlade Nižegorodske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oblasti doprineće uspostavljanju i intenziviranju saradnje u svim oblastima koje imaju potencijal i pospešiti razvoj trgovinskih i ekonomskih odnosa ruskih i srpskih kompanija", rekao je predsednik Mirović.

Tokom posete Nižnjem Novgorodu, predsednik Mirović obišao je "GAZ", jednu od vodećih ruskih kompanija u oblasti autoindustrije, sa čijim je rukovodstvom razgovarao o konkretnim modelima za uspostavljanje saradnje i u toj oblasti.

"Uveren sam da će naši odnosi u godinama koje dolaze biti sadržajniji, jer smo stvorili osnov na kom ćemo podsticati i razvijati međuregionalnu saradnju", izjavio je Mirović.

U delegaciji Pokrajinske vlade, koja boravi u radnoj poseti Rusiji, je i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisan Memorandum o namerama za saradnju AP Vojvodine i Nižnjeg Novgoroda

Izvor: Blic, 28.Sep.2018

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Vlade Nižegorodske oblasti Evgeni Ljulin potpisali su danas, u Nižnjem Novgorodu, u Rusiji, Memorandum o namerama za saradnju AP Vojvodine i te ruske regije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.