Meksiko: Pad helikoptera, poginuli i političari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2018, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko: Pad helikoptera, poginuli i političari

Federalni senator Meksika i bivši guverner Rafael Moreno Valje i njegova supruga, guvernerka države Puebla, Marta Erika Alonso, poginuli su u padu helikoptera.

U padu helikoptera "Agusta 109" u okrugu Santa Marija Koronango poginula su i dva pilota i još jedan putnik, saopštili su zvaničnici, prenosi AP.

Nesreća se dogodila 10 minuta nakon poletanja iz prestonice, Meksiko Sitija.

Zvaničnici su saopštili da je istraga o padu počela.

Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi da bi istraga mogla da bude osetljive prirode, jer je partija predsednika Meksika Andresa Manuela Lopeza Obradora dovela u pitanje izbor guvernerke Alonso, koja je položila zakletvu pre deset dana.

Državni portparol Maksimilijano Kortazar zatražio je "transparentnu i nezavisnu" istragu, dok je predsednik Meksika izrazio saučešće porodici na Tviteru.

Moreno Valje, koji je istaknuti član opozicione stranke Nacionalne akcije, nalazio se na mestu guvernera Pueble od 2011. do 2017. godine. Njegovi kritičari smatraju da je on manipulacijama obezbedio poziciju svojoj suprugi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pao helikopter u Mekisiku, poginuli političari (FOTO)

Izvor: Mondo, 25.Dec.2018

Federalni senator Meksika i bivši guverner Rafael Moreno Valje i njegova supruga, guvernerka države Puebla, Marta Erika Alonso, poginuli su u padu helikoptera...Foto: Tanjug/AP Photo/Pablo Spencer..U padu helikoptera "Agusta 109" u okrugu Santa Marija Koronango poginula su i dva pilota i još jedan...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.