Meksikanka koja je  u Novom Sadu pronašla ljubav bavi se humanitarnim radom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2021, 16:10

Meksikanka koja je u Novom Sadu pronašla ljubav bavi se humanitarnim radom

U proteklih nekoliko godina zabeležen je veći broj Meksikanki, koje su se nastanile u Srbiji, prvenstveno zbog želje da upoznaju svoju srodnu dušu. Jedna od njih je Lilian Vranešević, učesnica brojnih humanitarnih akcija, koja je svojom hranom oduševila Novosađane.

Lilian Vranešević rodom iz Četnumala grada iz jugoistočnog dela Meksika, pre nekoliko godina došla je u Novi Sad u potrazi za ljubavlju. Tu je upoznala svog supruga Nikolu. Njena majka i baka prenele su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << joj znanje u pripremanju hrane po tradicionalnim receptima.

"Moja mama i baka su me naučile da kuvam. Zapravo nije teško naučiti kako se kuvaju meksički specijaliteti a neke začine mogu pronaći i ovde. Sada imam i svoju malu baštu gde uzgajam različite biljke koje sam donela iz Meksika, i trudim se da iskoristim neke od vaših začina kako bi napravila hranu poput one u Meksiku."

Meksička kuhinja važi za jednu od najraznovrsnijih i najzdravijih u svetu, koja se sastoji od različitih vrsta mesa i povrća, među kojima je najpoznatija ljuta papričica, koja hrani daje specifičnu aromu. Kako kaže Lilian, srpska i meksička kuhinja su slične.

"Prijatelji obožavaju moju kuhinju a moj suprug često kroz šalu kaže da tokom celog dana ima meksički restoran u kući. Srpska i meksička kuhinja su jako slične, ukusne i začinjene, a smatram da biste napravili dobar ručak neophodna je ljubav. Ista ona ljubav za kuvanjem koju smo nasledili od naših majki i baka."

U protekle dve godine, Lilian je učestvovala u nekoliko humanitarnih akcija, na kojima je prodavala svoje specijalitete, a prikupljen novac slala je Dečijem selu u Sremskoj Kamenici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.