Meksička kuhinja danas na meniju Food Planet-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2017, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksička kuhinja danas na meniju "Food Planet"-a

Na Trgu slobode u Novom Sadu juče je otvoren prvi festival nacionalnih kuhinja "Food Planet", a prisutni su imali priliku da probaju crnogorske nacionalne specijalitete i vina, kao i da uživaju u tradicionalnoj muzici.

Otvaranju je prisustvovao predsednik Skupštine grada Novog Sada, Zdravko Jelušić, koji je rekao da je ovaj festival idealna prilika za Novosađane da se bez putovanja upoznaju sa gastronomijom određenih naroda.

"Sasvim je prirodno da se ovakav festival >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizuje u Novom Sadu koji je multietnički grad i u kome ljudi žive i uživaju u specijalitetima srpske, mađarske, turske kuhinje. Ovo je prilika da Novosađani razgraniče ono šta jedu i kojim narodima primarno ta jela pripadaju", rekao je Jelušić.

Generalni konzul Crne Gore, Miodrag Kankaraš, predstavio je dva crnogorska nacionalna jela, kačamak pravljen sa sirom i priganice prelivene medom koje je pripremilo Udruženje crnogoraca Vojvodine, a osim ovih jela publika je probala i čuveni njeguški pršut i vina vinarije "Plantaže 13. jul".

"Crnogorska kuhinja definisana je reljefom i prirodom i svime što ona nudi", izjavio je Kankaraš.

Osim gastronomskih specijaliteta, publika je uživala i u nastupima Kulturno umetničkog društva "Svetozar Marković" iz Novog Sada koji su igrom i pesmom preneli duh Crne Gore, Nevile Klakor profesora violine u muzičkoj školi Tivat i Ande Buši profesora viole u muzičkoj školi u Bijelom Polju, kantautorke Dušanke Belade i glumica iz predstave "Tri sorele" Centra za kulturu "Tivat".

Večeras od 18 časova predstaviće nam se meksička kuhinja. Prisutnima će se obratiti ambasador Meksika za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju, Marco Antonio García Blanco, a posetioci će uživati u nastupu plesača u meksičkim narodnim nošnjama u izvođenju Umetničkog centra Talija, ali i probati pikantne meksičke specijalitete.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.