Megle iz Hrvatske seli proizvodnju u Srbiju i BiH?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2020, 13:13

Megle iz Hrvatske seli proizvodnju u Srbiju i BiH?

Nakon što je fabrika mlečnih proizvoda Megle ( Meggle ) Hrvatska saopštila da će do kraja godine ugasiti proizvodnju u Osijeku, pri čemu će otkaz dobiti oko 160 radnika, u hrvatskim medijima se pojavila informacija da će proizvodnja biti premeštena u Srbiju i BiH.

Župan Slavonije Ivan Anušić kaže da je u saopštenju koje je kompanija izdala u četvrtak izostavljena informacija da se proizvodnja seli u Bihać i Kragujevac.

"Razlozi su vrlo jednostavni: jevtiniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << način poslovanja i možda jednostavniji način funkcioniranja. U ovom trenutku te informacije nemam, ali pretpostavljam, s obzirom na to da se proizvodnja seli u te dve zemlje, da je to to", rekao je Ivan Anušić, prenosi SeeBiz.

U saopštenju kompanije Megle navedeno je da je odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje u Osijeku do kraja godine doneta zbog dugogodišnjih poslovnih izazova i niza kriza koje su imale negativan uticaj na poslovanje, od krize aflatoksina, preko krize Agrokora, do najnovije koronakrize.

U saopštenju se navodi da Megle grupa sa sedištem u Nemačkoj sprovodi proces optimizacije celokupnog poslovanja, s ciljem postavljanja dugoročno održivih modela poslovanja na svim tržištima.

Dodaje se da će Megle u skladu sa odlukom o gašenju proizvodnje raskinuti saradnju sa svojim kooperantima i dobavljačima sirovina u Hrvatskoj i najavljuje da će sve svoje ugovorne obaveze prema njima kao i do sada pravovremeno i u celosti ispuniti.

Iz kompanije podsećaju da je u proizvodnju i poslovanje u Hrvatskoj Megle grupa u poslednjih 15 godina uložila više od 130 miliona kuna (17,2 miliona evra) Megle u Hrvatskoj posluje od 1996. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.