Međunarodno priznanje za razvoj slovačkog školstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2017, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodno priznanje za razvoj slovačkog školstva

Prof. dr Jarmila Hodolič, sa Odseka za slovakistiku Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, dobila je najviše priznanje Slovačke Republike - Zlatnu medalju svetog Gorazda - za celoživotni doprinos u razvoju slovačkog narodnog školstva.

Povodom Dana učitelјa u Slovačkoj 31. marta 2017. god, na svečanosti u Bratislavi, Ministar školstva, nauke, istraživanja i sporta Slovačke Republike Peter Plavčan uručio je "Veliku medalјu svetog Gorazda", "Malu medalјu svetog Gorazda" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zaslužnima, kao i priznanja nastavnicima i ličnostima iz oblasti obrazovanja i društvenog života u Slovačkoj Republici i iz država u kojima se neguje slovački jezik, kultura, školstvo i obrazovanje. Najviše priznanje "Zlatnu medanju svetog Gorazda" za celoživotni doprinos u oblasti razvoja slovačkog narodnog školstva u Srbiji dobila je prof. dr Jarmila Hodolič, redovni profesor Odseka za slovakistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

U okviru svog pedagoškog rada ima užu specijalnost, oblast dečje književnosti u Vojvodini. Na njenu inicijativu od 2007. god. izlazi studentski časopis originalnih književnih radova za decu Čarbolog u kome je glavna urednica.

Autorka je monografskih publikacija Prehĺad dejín slovenskej vojvodinskej prózy pre deti (2005), Kontúry slovenskej vojvodinskej literatúry a kultúry (2011) i sastavlјač hrestomatije Medovník.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.