Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2012, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji u humanitarnim akcijama: Da li, kada - i kako?

NOVI SAD -

U siromašnom društvu humanitarne akcije često su jedini način da se obezbede sredstva za lečenje, a oni kojima je pomoć potrebna gotovo uvek potraže i podršku medija.

Naši ljudi spremni su da pomognu i podrže humanitarne akcije, posebno ako je reč o deci. S obzirom na činjenicu da živimo u siromašnom društvu, često je to i jedini način da se obezbede sredstva za lečenje. Oni kojima je pomoć potrebna gotovo uvek potraže i podršku medija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Zahvaljujući humanitarnim akcijama koje su podržali mediji, osmogodišnja devojčica Zoja iz Novog Sada obolela od Batenove bolesti bila je u Kini na petonedeljnom lečenju matičnim ćelijama, koje košta više od 30 hiljada dolara.

U Srbiji se izdvaja za zdravstvo svega 250 evra po glavi stanovnika, pa su humanitarne akcije za pomoć bolesnima često jedini način da se obezbedi novac za lečenje.

Život potvrđuje da akcije podržavaju i građani, ali i to da postoje zloupotrebe, pa smo, verujući da pomažemo unesrećenima, u stvari punili džepove ljudima bez savesti koji su pod plaštom organizovanja humanitarnih akcija pomagali isključivo svojim bankovnim računima. Kako pomoći, a izbeći zloupotrebe – pitanje je sa kojim se suočavaju mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.