Maštoviti Dunavski NS Market na Ribarskom ostrvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2020, 12:14

Maštoviti Dunavski NS Market na Ribarskom ostrvu

Maštoviti i ukusni proizvodi sjajnih izlagača NS Marketa učinili su da jedan vreli letnji vikend na Dunavu bude lepši i koloritniji.

Pedeset malih proizvođača, zanatlija, kreativaca i dizajnera predstavilo se na trinaestom, Dunavskom NS Marketu, koji je u subotu i nedelju, 27. i 28. juna održan u bašti Gastro paba „Berta“ na Ribarskom ostrvu. Posle višemesečne pauze zbog globalne pandemije, na veliku radost posetilaca i izlagača, proteklog vikenda pokrenuta je čarolija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NS Marketa.

Posetioci Ribarskog ostrva i NS Marketa uživali su u kulinarskim delicijama, spravljenim po starim i originalnim receptima. Veliko interesovanje vladalo je za mesne prerađevine, začine, kiflice i zdrave slatkiše. A pošto je temperatura bila iznad 30 stepeni, tražio se kornet više.

Posetioci su kupovali prirodnu kozmetiku i zaštitu od sunca i ujeda komaraca, dok su dame najviše uživale birajući sebi novi, unikatni nakit, dekoracije za kuću i tekstil. Da su se našim posetiocima dopale keramičke ukrasne saksije sa biljkama, govori i to što je upravo ovaj štand dobio mnogo glasova u izboru za Naj štand.

U debeloj ladovini najmlađi posetioci učili su se osnovnih tehnikama slikanja i crtanja na radionici Nena ateljea.

U humanitarnoj akciji koju je realizovala radionica Wooden kraft u saradnji sa Unicefom, podeljeno je više od 30 varjača i špatula. Svi posetioci koji su poslali poruke sa „200“ ili „500“ na broj 9656 i na taj način donirali 200 ili 500 dinara UNICEF-u dobili su na poklon Wooden kraft drvenu špatulu ili varjaču.

Tokom kupovine posetioci su uživali u savršenoj muzici naših prijatelja iz Two Fingersbenda, Amajlije i italijanskoj muzici kojom nam se po prvi put predstavio duo Dijane Stene i Bobana Dževerdanovića.

Za Naj štand Dunavskog NS Marketa izabrani su TerraCotta studio iz Kragujevca i Leka štrikeraj iz Novog Sada.

Naredni, 14. NS Market biće održan krajem avgusta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.