Marković: Vlast Crne Gore zaboravlja da su državu osnovali sveci SPC

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2019, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Vlast Crne Gore zaboravlja da su državu osnovali sveci SPC

Crnogorska vlast zaboravlja da su crnogorsku državu osnovali sveci Srpske pravoslavne crkve, kazao je danas istoričar Predrag Marković.

Komentarišući nameru vlade Crne Gore da donošenjem zakona o slobodi veroispovesti prisvoji imovinu Srpske pravoslavne crkve, istoričar Marković navodi za TV Prva da je ova odluka politička i da nema veze sa istorijskim činjenicama.

"Milo je uradio nešto što priželjkuju Tači i Haradinaj, međutim, postoji tu još jedna bitna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stvar. Kraljevina Crna Gora nije obuhvatala veći deo današnje crnogorske teritorije. Kada bismo terali mak na konac, nijedna crkva na primorju ne bi mogla da pripadne Crnoj Gori, što je pitanje i za crkve na severu Crne Gore", kaže on, prenosi B92.net.

Marković je istakao i da se zaboravlja da su "crnogorsku državu osnovali sveci Srpske pravoslavne crkve".

Srpska pravoslavna crkva poručila je juče crnogorskim vlastima na Trojičindanskom saboru u Podgorici da ''povuku zakon ili će crkva još odlučnije braniti svoja prava''.

Stav Mitropolije crnogorsko-primorske je da se predloženim zakonom produbljuju podele i iniciraju, podstiču i raspiruju bratoubilaštvo i sukobi na verskoj i etničkoj osnovi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milo je uradio nešto što priželjkuju Tači i Haradinaj, a ne zna istinu još iz vremena kraljevine Crne Gore

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2019

Crnogorska vlast zaboravlja da su crnogorsku državu osnovali sveci Srpske pravoslavne crkve, kaže istoričar Predrag Marković...Srpska pravoslavna crkva je poručila crnogorskim vlastima na Trojčindanskom saboru u Podgorici da ''povuku zakon ili će crkva još odlučnije braniti svoja prava''. Stav...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Marković: Đukanović uradio ono što su hteli Tači i Haradinaj, vlast CG zaboravlja da su državu osnovali sveci SPC

Izvor: Večernje novosti, 16.Jun.2019

Crnogorska vlast zaboravlja da su crnogorsku državu osnovali sveci Srpske pravoslavne crkve, kazao je danas istoričar Predrag Marković Crnogorska vlast zaboravlja da su crnogorsku državu osnovali sveci Srpske pravoslavne crkve, kazao je danas istoričar Predrag Marković.Komentarišući...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.