Manifestacija Sokolski slet održana na Trgu slobode u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2024, 18:02

Manifestacija "Sokolski slet" održana na Trgu slobode u Novom Sadu

Sokolski slet, manifestacija koja označava simbol jedinstva i zajedništva i prikazuje timski duh, tradicionalno je održana na Trgu slobode u Novom Sadu, u organizaciji Sokolskog društva Vojvodine, pod pokroviteljstvom grada Novog Sada.

Više od 700 mladih sportista učestvovalo je u ovogodišnjem sletu, a njih 400 članovi su najtrofejnijeg društva koje neguje taj pokret – Sokolskog društva Vojvodine, osnovanog pre skoro 120 godina, koje je uspelo da očuva izvorne principe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i vrednosti kao glavni nosilac razvoja sportske gimnastike u celoj zemlji.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

"Zaista je divan prizor videti ovoliki broj dece i mladih na našem Trgu slobode koji je danas poligon za prezentaciju sportske, ritmičke gimnastike i plesnih koreografija. Grad Novi Sad je ponosan na Sokolsko društvo „Vojvodina“ koje je velikim zalaganjem, radom i entuzijazmom od svog osnivanja davne 1905. godine zaslužno za očuvanje izvornih principa, tradicije i vrednosti Sokolskog pokreta i njegovog gimnastičkog sistema. Grad prepoznaje značaj koji to Društvo ima za omasovljenje sporta, tako da smo i ove godine iz budžeta Grada za njegove programe izdvojili preko tri miliona dinara. Svoj deci želim lep i prijatan boravak u Novom Sadu, da u uživaju u prezentaciji veština svojih vršnjaka, da steknu još mnogo novih prijatelja i da iz našeg grada ponesu najlepše uspomene koje će dugo pamtiti", rekao je Milan Đurić.

Sa preko 400 medalja godišnje sa različitih takmičenja u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici, Sokolsko društvo „Vojvodina“ je najtrofejnije gimnastičko Društvo u zemlji, ali i najmasovnije sa obzirom da u okviru njega svakodnevno vežba preko 800 devojčica i dečaka i preko 100 odraslih vežbača.

Prisutnima se obratio i predsednik Sokolskog društva „Vojvodina“ Miroslav Kovačev koji se zahvalio Gradu Novom Sadu na podršci za organizaciju ove jednodnevne manifestacije i istakao da se nada da će ovaj Slet postati tradicionalan.

"Ovo je drugi put da se, posle 2019. godine, organizuje Sokolski slet na Trgu slobode i nadam se da će on postati brend Novog Sada i da će se održavati svake godine. Slet privlači ne samo ljubitelje gimnastike, već i mnogo širu populaciju, sudeći po broju okupljenih građana, koji danas uživaju u programu koji smo pripremili", rekao je Kovačev.

Negovanje zdravog tela i duha, ljubav prema sportu i fizičkoj aktivnosti najvažniji su ciljevi događaja u kom su najviše uživali najmlađi, imajući priliku da pokažu šta su naučili u prethodnom periodu.

Sokolski slet “Novi Sad 2024” okupio je mlade gimnastičare i gimnastičarke iz cele zemlje koji su uz odabranu muziku zajedno sa trenerima novosadski trg još jednom obojili pesmom, igrom i osmesima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.