Manekenka pomaže gradnju crkve u selu

Izvor: Blic, 01.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manekenka pomaže gradnju crkve u selu

KIKINDA - Jedna od najuspešnijih srpskih manekenki Maja Latinović (27), koja već dugo živi u Njujorku, ovog leta odmor je provela u roditeljskoj kući, sa ocem, majkom i sestrama u Banatskom Velikom Selu kod Kikinde. Preksinoć je prisustvovala i donatorskoj večeri koja je u selu organizovana radi prikupljanja novca za izgradnju pravoslavne crkve. Maja je zasad najveći darodavac. Poklanjajući 20.000 dolara, omogućila je da počne izgradnja hrama.

- Još kao dete želela sam da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u selu postoji crkva i pitala sam se zbog čega je nemamo. Čak sam kao devojčica imala sam san o tome. Sanjala sam da nešto gradim i gradim, ali nikad nisam znala šta to u snu gradim. Kada mi je mama javila da je u selu odlučeno da se gradi crkva, odmah sam joj rekla da ću da pomognem. Vernik sam, odlazim u crkvu i pomažem u Americi siromašnoj dečici, učestvujem u humanitarnim akcijama - ispričala je Latinovićeva za „Blic".

Uspešna manekenka sedela je za stolom sa vladikom banatskim Nikanorom i sveštenicima Pravoslavne crkvene opštine u Kikindi. Otkrila je da u Americi ima veliku potrebu za duhovnim životom jer se u Njujorku sve odvija brzo, najčešće stresno, a pomalo i okrutno.

- U Americi sam srela mnogo iskvarenih ljudi koji nisu duhovno nadareni. I baš zbog toga, drugačijeg načina života i sistema vrednosti, imala sam dodatnu potrebu za duhovnošću i verom - iskreno kaže Maja Latinović.

Iako je sebi mogla da priušti odmor na najluksuznijim destinacijama, ceo godišnji odmor provela je u Banatskom Velikom Selu. Za selo, naravno, nije mnogo vezana jer se u svet manekenstva otisnula pre 11 godina, a prve korake na najznačajnimim modnim pistama načinila je u Milanu. Međutim, i sada u Njujorku seti se mirisa mamine kuhinje, ispričala je neposredno pred povratak u Ameriku:

„Uželim se svoje porodice, ali ponekad i naše hrane. Iako već 11 godina živim sama, kad god se čujem s mamom, ona uvek pita da li sam jela, da nisam slučajno gladna, ne daj bože bolesna - uz smeh priča o neprestanoj brižnosti svoje majke.

Karijera Maje Latinović sada je, kako sama kaže, mirnija, sa manje obaveza. Sada ona bira poslove i mesečno radi dva-tri puta. Trenutno najviše reklamira kozmetiku.

- Želim da se odmorim od posla i odlučila sam da ubuduće više putujem za svoju dušu. Možda ću pokušati da se bavim glumom, to mi je velika želja. Ali, o tom potom. Velika je konkurencija i mnogo je teško i u tom poslu postići neki uspeh - otkrila je Maja Latinović.

Preseliću se u Italiju

- Prve dve-tri godine manekenstva bilo mi je mnogo teško. Ali, to je normalno. Bila sam vema mlada, imala sam samo 16 godina, rođena sam na selu, nisam mnogo putovala. Dok se nisam navikla, često mi je padalo na pamet da odustanem. U Americi ću da ostanem još tri, četiri godine jer bih više volela da živim u Evropi. Preseliću se, verovatno u Italiju, možda u Francusku. Evropa mi je nekako bliža srcu - otkrila je Maja Latinović.

Karijera na nagovor sestre

Na prvi izbor za manekene Maja se prijavila pre 11 godina u Kikindi, na nagovor jedne od sestara. Osvojila je drugo mesto. Međutim, ubrzo je stigla ponuda iz Italije. Radila je za prestižne modne agencije i kreatore poput Roberta Kavalija, Versaćea, Lorana, Dolče i Gabanu, Donu Karan... Bila je na listi pet najtraženijih manekenki sveta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.