Mandić: Očekujemo slogu patrijarha i države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2021, 10:35

Mandić: Očekujemo slogu patrijarha i države

Jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta Andreja Mandić izjavio je danas da se svi verujući Srbi u Crnoj Gori koji su litijama zadivili sve pravoslavce raduju izboru novog patrijarha Porfirija.

"Dobijamo dostojnog episkopa koji je postao patrijarh i koji će upravljati najvažnijom nacionalnom ustanovom, SPC, u kojoj su sabrani svi Srbi sa različitih kontinenata i meridijana", rekao je Mandić.

Naveo je da svi vernici očekuju da novi patrijarh i svetovna vlast >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << funkcinišu kao složna i harmonična zajednica.

"Očekujemo simfoniju države i crkve. Od novog patrijarha očekujemo da uradi ono što su činili svi veliki patrijarsi i da pokuša da ta simfonija bude na zadovoljstvo svih", dodao je Mandić.

Na pitanje da li očekuje čestitku predsednika Crne Gore Mila Đukanovića na izboru novog patrijarha, Mandić je rekao da je, nezavisno od toga, poznat odnos Đukanovića prema SPC.

"Više puta je istakao da je ateista, ali problem je što je borac protiv SPC. Manje je važno da li će čestitati, pretpostavljam da hoće, ali ne smemo zaboraviti šta su njegove namere i rezultat njegove borbe protiv Crkve", kaže Mandić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

OGLASIO SE MANDIĆ POVODOM IZBORA NOVOG PATRIJARHA: "Očekujemo simfoniju crkve i države"

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2021

Naveo je da svi vernici očekuju da novi patrijarh i svetovna vlast funkcinišu kao složna i harmonična zajednica..Jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta Andreja Mandić izjavio je danas da se svi verujući Srbi u Crnoj Gori koji su litijama zadivili sve pravoslavce raduju izboru novog patrijarha...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.