Mamutfest u kikindskom muzeju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2019, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mamutfest" u kikindskom muzeju

Kikindski Narodni muzej po 13. put domaćin je manifestacije "Mamutfest". Dvodnevni događaj upriličen je u čast mamutice Kike, koja je pre 23 godine pronađena u glinokopu fabrike "Toza Marković". Simbolu Kikinde rođendan su čestitali najmlađi, za koje su tokom dva dana, pripremljene različite radionice, izložbe, kviz i igre.

Prvi septembarski vikend u Kikindi od 2007. godine posvećen je proslavi rođendana mamutice Kike. Dvorište Narodnog muzeja u tom gradu tada je puno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dece, koja uz različite sadržaje, uvek nađu vremena da naprave čestitku za slavljenicu i požele joj najlepše želje.

Manifestacija u čast kikindske mamutice, namenjena je pre svega najmlađima. Ona je i povod da se sve generacije podsete na to ko je bila Kika, kako je pronađena i zbog čega je ona postala simbol Kikinde.

"Kika je pronađena pre 23 godine, u glinokopu fabrike "Toza Marković" i učinila je dosta toga kako bi ovaj muzej postao popularan. U njenu čast, mi po 13. put organizujemo "Mamutfest", dvodnevni festival, kojim mi obeležavamo datum njenog otkrića, a među decom on je poznatiji kao Kikin rođendan", kaže Dragan Kiurski, kustos – pedagog Narodnog muzeja Kikinda.

Svake godine, uz standardni program manifestacije, organizatori uvode različite novine, kako bi ga obogatili.

Ovoga puta, posebnu pažnju privukla je izložba "Skockani" Kluba ljubitelja Lego kocaka, uz koju su deca imala priliku i da iskažu svoju kreativnost.

Pored toga, bila je tu i radionica "Nacrtaj mi priču" Maje Veselinović, kao i zabavni program u dvorištu Muzeja, za koji su bili zaduženi Čarobni tim i animatori kikindskog Dečijeg pozorišta "Lane".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.