Mališani u Banatskom Brestovcu od septembra dobijaju vrtić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2020, 20:52

Mališani u Banatskom Brestovcu od septembra dobijaju vrtić

Od septembra će mališani u Banatskom Brestovcu dobiti vrtić. Trenutno se uređuje prostor, a budući objekat nalaziće se u okviru osnovne škole "Olga Petrov".

U toku su građevinski radovi kako bi se deo prostora Osnovne škole u Banatskom Brestovcu pripremio za najmlađe. Adaptiraju se dve prostorije i sve ono što je neophodno za boravak dvadesetak mališana uzrasta od 3 do 5,5 godina.

"Meštani sela, roditelji, već dugo žele da se otvori vrtić u našem mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da prosto imaju adekvatnu vaspitno-obrazovanu uslugu. Mi trenutno u školi imamo dve pripremno-predškolske grupe koje funkcionišu godinama, a sada pošto će biti jedna mešovita grupa dece od 3 do 5 i po godina, biće nam potrebno još dva vaspitača da se zaposle", kaže Daliborka Berti, direktorka OŠ "Olga Petrov" u Banatskom Brestovcu.

Za građevinske radove grad je izdvojio oko 1.800.000 dinara, a finansiraće i nabavku neophodne opreme. I u samom Pančevu, radi se na tome da se lista dece za upis u vrtiće smanji.

"Uređujemo prostor i u OŠ "Branko Radičević "u Pančevu za potrebe mešovite grupe, biće za više dece nego u Brestovcu zbog povećane potrebe novih polaznika u vrtić. Grad Pančevo ima priliv stanovništva u poslednjih godinu dana, to je oko 4.000 novih sugrađana koji su prijavljeni na teritoriji grada Pančeva i samim tim su i potrebe za vrtićima nešto veće, te vršimo adaptacije u školskim objektima gde je to moguće, projektujemo nove objekte i nadamo se da ćemo u periodu ispred nas, za neke dve godine, uspeti da rešimo nedostatak kapaciteta za nove upisnike", smatra Maja Vitman, gradska menadžerka.

Pre nekoliko dana završen je i vrtić u Ivanovu koji će takođe od septembra početi sa radom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.