Malikov i Grinavejev film na Berlinalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2014, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malikov i Grinavejev film na Berlinalu

Novi filmovi Terensa Malika i Pitera Grinaveja među prvim su izabranim za program Berlinskog filmskog festivala, koji će biti održan u februaru sledeće godine.

Organizatori Berlinala saopštili su danas da će Malikov "Knight of Cups" sa Kristijanom Bejlom, Kejt Blančet i Natali Portman svetsku premijeru imati u takmičarskom programu festivala.

Grinavej na vestival donosi novi film "Eisenstein in Guanajuato", piše AP.

Na festivalu će se naći i režiserski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prvenac Hajra Bustamantea iz Gvatemale "Ixcanul Volkano", kao i filmovi nemačkog režisera Andreasa Dresena "As We Were Dreaming" i Britanca Endrua Hejga "45 Years".

Berlinale, koje će biti održan od 5. do 15. februara, prvi je važni evropski festival u novoj godini.

Predsedavajući žirija koji dodeljuje Zlatne medvede je američki režiser Daren Aronofski.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.