Mali nudi saradnju Filipu Vukši

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2014, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali nudi saradnju Filipu Vukši

Poznatog, mladog beogradskog aktivistu, Filipa Vukšu na razgovor je pozvao gradonačelnik Beograda, Siniša Mali. Zbog samoinicijativnog renoviranja dva stajališta, Vukšino udruženje "Imamo plan" moraće da plati 60.000 dinara, a on sam još 10.000. Sada, nema nazad u izricanju presude, ali gradonačelnik Vukši nudi saradnju sa gradom jer imaju zajednički cilj, da glavni grad učine lepšim, kaže Vukša, ekskluzivno za našu televiziju.

Vukša je poznat Beograđanima po borbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u uređenju svog grada. Do sada, je na svoju ličnu i inicijativu tri druga iz pokreta "Imamo plan", uradio dosta za glavni grad. No, moraće da plati kaznu, zbog samoinicijativnog uređenja dva stajališta, jer ga sekretarijat za inspekcijske poslove tereti za neovlašćeno korišćenje grba Grada Beograda. Da je inspekcija pogrešila, shvatio je i gradonačelnik, te je Vukšu pozvao na sastanak.

"Dakle, mi idemo od dole na gore, dok oni pokušavaju od gore na dole da ga poprave, tako da smo se dogovorili da se negde nađemo na sredini i razmenimo iskustva i da održavamo redovan da ne kažem i čak intenzivan kontakt u cilju poboljšanja dosta stvari u gradu Beogradu, koji ne iziskuju često nikakva velika finansijska sredstva ili bilo kakvo drugo angažovanje nekakve firme, tendere i slično, već ono što iziskuje samo pritisak na pošten i dobar rad gradske uprave", kaže Vukša.

Da pravo i pravda nisu isto, govori slučaj Vukše. Postavlja se pitanje da li će biti proglašen krivim ili oslobođen? To je već na savesti nadležnog sudije.

Filip kaže da mu je u ovom slučaju najviše pomogao Zaštitnik građana Saša Janković.

"U postupku koji vodim ću utvrditi koji su sve formalni propusti načinjeni u ovoj proceduri i o tome obavestiti Skupštinu grada kako se to više nikada ne bi desilo, a oni koji su skrivili takvu nepravilnu primenu propisa, zaista, zaista da se više nikada ne nađu u situaciji da to ponovo mogu da urade", kazao je Janković.

Finansijski problem u plaćanju kazne je rešen, kaže Filip, a za sutra je zakazan skup za koji se prijavilo oko 1.000 ljudi koji će svojim prisustvom pružiti podršku, ovom Beograđaninu dobrih namera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.