Mali Limanci organizovali pomoć za Mihajla Kačavendu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2020, 19:40

Mali Limanci organizovali pomoć za Mihajla Kačavendu

Mali ljudi velikog srca, tako možemo nazvati aktere naše naredne priče. naime, deca iz Novog Sada su dokazala da su najbolji primer jedni drugima, pa su nakon niza akcija organovanih prethodnih dana, pokrenuli još jednu. Ovaj put u nameri da pomognu drugaru Mihajlu Kačavendi, dečaku koji boluje od celebralne paralize.

Mališani sa Limana 2 iz OŠ "Jovan Popović" daju nam primer kako izgleda pravo prijateljstvo. Oni su, uz pomoć roditelja, tokom petodnevne humanitarne akcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sakupili više od 60 hiljada dinara, kako bi pomogli lečenje Mihajla.

Novac koji je neophodan je 333 hiljade evra. Toliko je potrebno za kupovinu sistema za rehabilitaciju, koji bi pored mihajla pomogao i drugoj deci sa poteškoćama u kretanju. Da bi ostvarili taj cilj Mihajlov otac, Bojan Kačavenda, pokrenuo je fondaciju "Prvi korak" i kako kaže, svaka pomoć kojom se smanjuje velika cifra je dragocena.

"Kada smo videli decu i roditelje, sa koliko entuzijazma sa koliko energije, sa koliko želje nastupaju, pogotovo deca, oni vuku prolaznike, pozivaju ih da svojim doprinosom pomognu akciju nabavke lokomata pro, to je robotizovana mašina za rehabilitaciju hoda kod dece, koja će biti poklonjena dečjoj rehabilitaciji u Novom Sadu", kaže Mihajlov otac, Bojan Kačavenda i osnivač fondacije "Prvi korak".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.