Mađarski konzul posetio Bačku Palanku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarski konzul posetio Bačku Palanku

BAČKA PALANKA - Konzul u generalnom konzulatu Mađarske u Subotici Lajoš Tapi založio se se danas u Bačkoj Palanci za što prisniju saradnju susednih zemalja, bez obzira jesu li ili nisu članice Evropske Unije.

U razgovoru s predsednikom opštine Bačka Palanka Draganom Bozalom, Tapi je naglasio da je osnovni zadatak tog konzulata osnovanog 2001. godine kao konzularni okrug za Autonomnu pokrajinu Vojvodinu, da pomaže u uspostavljanju i širenju poslovnih i svih drugih veza, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dodavši da su "ljudi motori saradnje".

Upoznavši se sa ekonomskim i drugim potencijalima Bačke Palanke, Tapi je naglasio da će generalni konzulat Mađarske dati sve potrebne informacije i pružiti svaku pomoć privrednicima koji su zainteresovani za bilo koji oblik saradnje.

U opštini Bačka Palanka živi i radi više od hiljadu i četiristo pripadnika mađarske nacionalne manjine, koja je, kako su istakli njeni predstavnici, iako relativno mala veoma cenjena i uživa sva prava koja im daju zakoni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.