Mađar Raport pobednik FIDE turnira u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2022, 08:15

Mađar Raport pobednik FIDE turnira u Beogradu

Mađarski šahista Ričard Raport osvojio je drugi po redu turnir iz FIDE Gran Pri serije 2022, u Beogradu, pošto je u drugoj partiji finala, belim figurama, savladao Rusa Dmitrija Anderjkina.

Mađar koji godinama živi u Beogradu je ovim trijumfom osvojio 13 poena na tabeli Gran prija i sa ukupnih 20 (sedam osvojio u Berlinu na prvom GP) istakao najozbiljniju kandidaturu za plasman na turnir kandidata za izazivača za svetskog prvaka Magnusa Karlsena.

Takmičenje FIDE Gran Pri nastavlja se već za nedelju dana u Berlinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Raport pobedio u Beogradu; "Ako voliš šah, Srbija je pravo mesto"

Izvor: B92, 14.Mar.2022

Mađarski šahista Ričard Raport osvojio je drugi po redu turnir iz FIDE Gran Pri serije 2022, u Beogradu...Udrugoj partiji finala, belim figurama, savladao je Rusa Dmitrija Anderjkina...Mađar koji godinama živi u Beogradu je ovim trijumfom osvojio 13 poena na tabeli Gran prija i sa ukupnih 20 (sedam...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.