Mač Luka Skajvokera povučen sa aukcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2018, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mač Luka Skajvokera povučen sa aukcije

Svetlosni mač kojeg je Luk Skajvoker koristio u prvom delu filma "Star Wars" povučen je sa aukcije u Los Anđelesu nakon što su fanovi posumnjali da se ne radi o originalnom primerku.

Aukcioner iz aukcijske kuće "Profajls in Histori" rekao je da su otkazali prodaju svetlosnog mača zbog "kontradiktornih informacija".

Svetlosni mač kojeg je Skajvoker kosristio u prvom delu filma "Star Wars" opisan je kao "jedan od pet mačeva kojeg je Oskarom nagrađeni dizajner Rodžer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kristian kreirao za glumca Marka Hamila za film iz 1977. godine".

Fanovi ove kultne filmske sage i blogeri pokrenuli su, međutim, diskusiju o tome da li je mač originalan ili je reč o kopiji.

Očekivalo se da će ovaj svetlosni mač dostići cenu od 200.000 dolara.

Filmski producent i izvršni direktor aukcijske kuće koja prodaje ovaj svetlosni mač Džo Madalena rekao je da su povukli mač iz prodaje dok ne utvrde njegovo poreklo, prenosi Klix.ba.

"Svetlosni mač ponovo ćemo ponuditi na aukciji tek kada Kristijan razjasni sve nedoumice", rekao je Madalena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mač Luka Skajvokera iz "Ratova zvezda" povučen sa aukcije

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2018

LOS ANÐELES - Svjetlosni mač koji je Luk Skajvoker koristio u prvom dijelu "Ratova zvijezda", povučen je sa aukcije u Los Anđelesu nakon što su fanovi posumnjali da se ne radi o originalnom primjerku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.