Policiji prijavljeno održavanje protestnog skupa u subotu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2021, 09:27

Policiji prijavljeno održavanje protestnog skupa u subotu

Pokret "Kreni-promeni" saopštio je danas da je MUP-u Republike Srbije prijavio održavanje protestnog skupa u subotu.

U saopštenju piše da je Ministarstvu unutrašnjih poslova, kako se navodi, "ponuđeno" da se "u saradnji sa građanima omogući nesmetan prolaz hitnih službi, pre svega bolničkih i vatrogasnih kola".

Na taj način, smatraju u "Kreni-promeni", "možemo imati mirne i dostojanstvene proteste", kao da se tako mogu izbeći "bilo kakvi sukobi".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Iz tog pokreta, takođe, tvrde da će "za bilo kakve incidente" odgovornost snositi MUP, ako nadležni odbiju ovu, kako su je nazvali, "ponudu".

"Od blokada se neće odustati osim u slučaju povlačenja Zakona o eksproprijaciji i izmena Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi", ponavlja se u saopštenju.

MUP uveo broj za prijavu nasilja i blokadu saobraćaja

Građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade puteva, od danas prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova mogu podneti pozivom na broj 0800 104103, saopštio je MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da građani Srbije koji se suoče sa ovakvom vrstom problema, mogu na jednostavan i brz način obavestiti policiju o kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja.

U saopštenju MUP još jednom podseća i napominje da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VAŽNO OBAVEŠTENJE MUP-a SVIM GRAĐANIMA SRBIJE: Ko ne bude mogao da se kreće zbog blokade puteva, može to da prijavi na OVAJ BROJ

Izvor: Kurir, 02.Dec.2021

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom podseća i napominje da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja

Nastavak na Kurir...

SAOPŠTENJE MUP-a Ko zbog blokade puteva ne bude mogao da se kreće, može to da prijavi na OVAJ BROJ

Izvor: Blic, 02.Dec.2021

Građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade puteva, od danas prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova mogu podneti pozivom na broj 0800 104103, saopštio je MUP.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.